Roland Garros'ta şampiyonluğa ulaşarak kariyerindeki tek eksik majör turnuvayı da gidermeye çalışan Novak Djokovic, bugün oynadığı ikinci tur maçında ilk turda Marsel İlhan'ı eleyen Steve Darcis ile karşılaştı. Suzanne Lenglen'deki mücadeleden galibiyetle ayrılan taraf, 7-5, 6-3 ve 6-4'lük setlerin ardından Djokovic oldu.

Belçikalı rakibi karşısında zaman zaman zorlandığı gözlenen Djokovic, ilk sette skor 4-4'ken kritik bir servis kırma puanıyla yüzleşti. Bu oyuna tutunmayı başaran Novak, Darcis'in sette kalmak için servis attığı 12. oyunda yakaladığı üçüncü set puanını değerlendirdi ve 7-5'le açılış setini hanesine yazdırdı.

İlk seti kazandıktan sonra rahatlayan ve oyunun kontrolünü eline alan Nole, ikinci sete erken bir break ile başladı. İkinci oyunda kırdığı servisin avantajını set sonuna kadar koruyan dünya 1 numarası, ikinci seti de 6-3'le almayı başardı.

Darcis'in servisleriyle başlayan üçüncü set karşılıklı kırılan servislere sahne olurken son sözü yine Djokovic söyledi. Yedinci oyunda rakibinin servisini bir kez daha kıran Sırp tenisçi, kendi servislerinde de hata yapmayarak üçüncü seti 6-4, maçı da 3-0 kazandı ve adını bir üst tura yazdırdı.

Fransa Açık'taki ilk iki maçında set kaybı yaşamayan Djokovic'in son 32 turundaki rakibi ise Britanyalı Aljaz Bedene oldu. İkili arasında bugüne dek oynanan tek karşılaşma Sırp raketin üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.