Toronto'da düzenlenen Rogers Kupası'nda dünya 5 numarası Kiki Bertens'i 6-1, 6-7(7), 6-4'lük üç sette geçen Kanadalı Bianca Andreescu adını çeyrek finale yazdırdı.

Bu yıl Indian Wells'te elde ettiği zaferle dikkatleri üzerine çeken Andreescu, servisinde yalnızca 3 puan kaybettiği ilk seti rahat kazansa da ikinci sette servisini erken kırdırarak 0-3 geriye düşmekten kurtulamadı. Daha sonra skoru 3-3'te eşitleyen Kanadalı, bir maç puanı kaçırdığı tie-break oyununu kaybetse de üçüncü seti kazanarak son sekize yükselen taraf oldu.

Bu yıl ilk 5'teki rakiplerine karşı yaptığı üçüncü maçtan da galip ayrılan Andreescu, "Bugün -özellikle birinci sette- buradaki diğer maçlarıma göre daha iyi oynadım. Her topu yakalamayı başardım ve etkili servis attım." diye konuştu.

Bianca Andreescu'nun çeyrek finaldeki rakibi, Ash Barty'nin erken vedasının ardından, Naomi Osaka'yla birlikte turnuva sonunda dünya sıralamasında 1 numaraya yükselme şansı bulunan iki raketten biri olan Karolina Pliskova oldu.

Öte yandan elemelerden gelen Çek raket Marie Bouzkova ise Jelena Ostapenko'yu 6-2'lik iki setle mağlup ederek çeyrek finale yükseldi ve son şampiyon Simona Halep'in rakibi oldu.