Naomi Osaka çok kötü başlayıp ilk seti kaybettiği Amerika Açık finalinde Victoria Azarenka'yı 1-6, 6-3, 6-3'lük setlerle mağlup ederek kariyerinin üçüncü Grand Slam şampiyonluğunu kazandı.

İlk 9 oyunun sekizini kaybederek 1-6, 0-2 geri düşen Osaka geri dönemeyi başararak 2018'den sonra Amerika Açık'taki ikinci kupasını da kaldırmayı başardı.

İlk sette 13 basit hata yapan Japon raket, geride kalan iki sette basit hatalarını azaltırken, Azarenka ise ilk setten sonra düşen ilk servis performansı ve özellikle forehand kanadında yaptığı basit hatalarla ikincilikte kalmaktan kurtulamadı.

Naomi Osaka böylelikle 1994'te Arantxa Sanchez-Vicario'ya karşı ilk seti 6-1 kaybettikten sonra Amerika Açık şampiyonluğuna ulaşan Steffi Graf'tan 25 yıl sonra ilk seti kaybettikten sonra geri gelip finali kazanan ilk kadın raket oldu.

Naomi Osaka aynı zamanda çıktığı üçüncü majör finali de kazanırken, ilk büyük şampiyonluğunu kazandığı 2018 Amerika Açık'tan bugüne Grand Slam turnuvalarındaki üç setlik maç kaydını da 12-0'a yükseltti.