Fransa Açık'a en büyük favorilerden biri olarak gelen Andy Murray, ilk turda Radek Stepanek'e karşı güç bela kazanabildi. İki güne yayılan maçta elenmekle burun buruna gelen İskoç tenisçi, 3-6, 3-6, 6-0, 6-3 ve 7-5'lik setlerin ardından galip gelebildi.

Dün başlayan mücadelede ilk iki seti 6-3'lük skorlarla alan 37 yaşındaki Stepanek, rakibine büyük şok yaşatsa da Murray mücadeleyi bırakmadı. Üçüncü seti oyun dahi kaybetmeden hanesine yazdıran Muzza, dördüncü sette de 4-2 öndeyken karşılaşmaya havanın kararması nedeniyle ara verildi.

Bugün devam eden maçta dördüncü setteki avantajını korumayı bilen İskoç tenisçi, 6-3'le mücadeleyi final setine uzattı. Final setinde de skor 5-5'ken rakibinin servisini kıran dünya 2 numarası, akabinde kendi servisinde hata yapmadı ve bu zorlu düellodan beş set sonunda zaferle çıktı.

Maçın ardından verdiği demeçte rakibine övgüler yağdıran Murray, "37 yaşında buraya gelmek ve böyle mücadele etmek inanılmaz. Kendimden o yaşlarda böyle bir performans beklemiyorum." ifadelerini kullandı.

Fransa Açık'ta daha önce hiç finali bulunmayan Murray'nin ikinci turdaki rakibiyse Mathias Bourgue olacak.