Türk Ekonomi Bankası’nın ana sponsorluğunda gerçekleşen TEB Kültürpark Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası sona erdi. Kültürpark Tenis Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı 60 bin dolar toplam ödüllü organizasyonun tekler finalinde 8 numaralı seribaşı Japon Eri Hozumi’yi 6-1 ve 6-0’lık setlerle mağlup eden Rumen Mihaela Buzarnescu şampiyon oldu. 
 
Finalde çok rahat bir görüntü çizen Rumen raket, yarı finalde Ayla Aksu'yu yenen Hozumi'yi bir saatte devirirken rakibine sadece bir oyun bıraktı. Dünya sıralamasında 267. sırada bulunan Buzarnescu, geçtiğimiz hafta Macaristan'ın Hodmezovarsarhely kentinde yapılan 60 bin dolarlık turnuvada da Patty Schneider, Vera Lapko, Alexandra Cadantu, Alexandra Panova ve Danka Kovinic gibi zorlu rakipleri geçerek şampiyon olmuştu. 

Final mücadelesinin ardından düzenlenen seremonide Rumen raket Mihaela Buzarnescu, şampiyonluk kupasını İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu’dan aldı. İkinci olan Japon Eri Hozumi’ye ise kupasını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş takdim etti. 
 
Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Necimoğlu, çok güzel ve başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını ifade ederek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Server Uyaroğlu ise ilk kez bu seviyede bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, Türkiye Tenis Federasyonu adına Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Necimoğlu ve sponsor kurumlara teşekkür plaketleri verdi.