Tenis takviminin son Grand Slam'i olan Amerika Açık'ta kuralar bugün çekildi. Turnuvanın son şampiyonları Novak Djokovic ve Flavia Pennetta'nın katılımıyla gerçekleştirilen kura çekiminin ardından tek kadınlar ve tek erkeklerde ana tablolar belirlendi.

Kadınlar tenisinin 1 numaralı ismi olan Serena Williams, daha önce altı kez mutlu sona ulaştığı turnuvanın ilk turunda Ekaterina Makarova'yla eşleşerek zorlu bir kura çekti. Rus tenisçiye daha önce 2012 Avustralya Açık dördüncü turunda boyun eğen Serena'nın çeyrek finaldeki muhtemel rakipleri arasında Simona Halep bulunuyor.

Garbine Muguruza'nın Angelique Kerber ile, Serena Williams'ın ise Agnieszka Radwanska'yla aynı yarıyı paylaştığı kadınlar tablosunda ilk tur eşleşmeleri, iki eski Grand Slam şampiyonunu karşı karşıya getirdi. Francesca Schiavone ile Svetlana Kuznetsova'nın New York'taki turnuvanın açılış turunda buluşmaları kuranın dikkat çekici detayları arasında yer aldı.

Wimbledon sonrası sadece 1 maç oynayarak Amerika Açık'a gelen ATP lideri Novak Djokovic, son şampiyon olarak mücadele edeceği turnuvanın ilk turunda Jerzy Janowicz'i karşısında buldu. Ana tabloda Djokovic ile aynı yarıyı paylaşan Rafael Nadal ise turnuvayı Denis Istomin maçıyla açacak.

Erkekler tablosunun alt tarafı Andy Murray ve Stanislas Wawrinka arasında paylaşılırken turnuvada wild card ile boy gösterecek olan Juan Martin Del Potro, sahip olduğu dezavantajlı duruma rağmen görece kolay bir kura çekti. İlk turda vatandaşı Diego Schwartzman'la kozlarını paylaşacak olan Delpo'nun çeyrek finalden önce ilk 4'ten herhangi bir oyuncuyla karşılaşma ihtimali bulunmuyor.

Tek kadınlar ana tablosu
Tek erkekler ana tablosu

Yunus Dilber