Avustralya'nın Perth kentinde düzenlenen Hopman Kupası'nda seyirci rekorunun kırıldığı seride Bencic ve Federer'li İsviçre, Karen Khachanov ve Anastasia Pavlyuchenkova'da oluşan Rusya takımını 3-0 ile geçti.

İlk mücadelede Khachanov ile karşı karşıya gelen Federer, 13.943 tenisseverin doldurduğu Perth Arena kortundan 6-3, 7-6(8)'lık setlerle galip ayrılmayı başardı. 

Karşılaşmada oyunun seviyesinin yüksek olduğunu belirten İsviçreli efsane, "[Khachanov] oyunun başından itibaren üzerimde baskı kurdu. İkimizinde servisleri görülmeye değerdi." diye konuştu.

Serinin ikinci mücadelesindeyse sakatlık dönüşü form yakalamaya başlayan Belinda Bencic, dünya 15 numarası Anastasia Pavlyuchenkova'yı 38 puan vuruşu kaydettiği mücadelede 6-1, 3-6, 6-3'lük setlerle mağlup etmeyi başardı ve üst üste 20. tekler galibiyetini aldı.

Karışık çiftler mücadelesindeyse rakiplerini 4-3(1), 3-4(4), 4-1'lik setlerle geçen Belinda Bencic ve Roger Federer seriyi noktaladı.

İsviçre, Cuma günü 6 kez ile turnuvayı en çok kazanan takım olan ABD ile finale yükselme mücadelesi verecek. İsviçre'nin 1992 ve 2001'de elde ettiği iki Hopman Kupası zaferi bulunuyor.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net