Roland Garros eleme tablosunun 1 numaralı seribaşı Taro Daniel, ikinci tur maçında Dennis Novak'a kaybederek ana tabloya kalma şansını yitirdi. 

Elemelerdeki ilk maçında Victor Estrella Burgos'u 3 sette geçen Japon raket, ilk seti 6-4'lik skorla hanesine yazdırsa da, maçın geri kalan bölümünde sadece 1 oyun kazanabildi. Dünya 220 numarası Novak, takip eden setleri 6-1 ve 6-0 ile domine ederek kazanırken, elemelerin final turuna yükselmeyi de başardı.

Avusturyalı Dennis Novak, Roland Garros ana tablo biletini kapmak için dünya 185 numarası Adam Pavlasek ile kozlarını paylaşacak.

KOKKINAKIS VE BOUCHARD ANA TABLODA YOK

Erkekler Roland Garros'ta elemelerden çıkamayan bir diğer önemli raket Thanasi Kokkinakis oldu. Sakatlıkların ardından formunu yakalamaya çalışan ve bu yıl Miami'de Roger Federer'i yenerek eski günlerine dönüş sinyalleri veren Avustralyalı için toprak sezonu tatsız geçiyor.

Bu sezon toprakta oynadığı tek maçta Karen Khachanov'a kaybederek Monte Carlo'ya ilk turda veda eden Kokkinakis, Paris'te ise Jurgen Zopp'a yenilerek ana tablo şansını kaçırdı.

Thanasi Kokkinakis, Estonyalı rakibi karşısında ilk seti tie-break neticesinde kazansa da, takip eden 6-1 ve 6-2'lik setler Jurgen Zopp'un tur atlamasını sağladı.

Günün korta çıkan en dikkat çekici ismi Eugenie Bouchard ise aşağı yönde ilerleyen performansını elemelerin ilk turunda karşılaştığı Dalila Jakupovic karşısında da sürdürdü.

Elemelerinde 13 numaralı seribaşı Slovenyalı rakibine karşı ilk seti bagel ile 6-0 kaybeden Bouchard, ikinci sette durum 2-1 Jakupovic lehine devam ederken maçtan çekildi.

Dalila Jakupovic'İn ana tablo yolunda sıradaki rakibi ise Lihtenştaynlılı dünya 190 numarası Kathinka Von Deichamnn olacak.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net