Toplam 250 bin dolar ödüllü TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta çiftler şampiyonluğu ilk kez Çinli tenisçilere gitti. Teklerde 4 numaralı seribaşı olmasına karşın erken elenen Shuai Zhang ve partneri Chen Liang, çiftlerde şampiyonluğa gitmeyi başardı.

Birlikte dördüncü kez turnuva oynayan Zhang ve Liang, İsviçreli Xenia Knoll ve Anna Smith karşısında 6-4, 6-4’lük setlerle galip gelirken, 12 bin 300 dolarlık birincilik ödülünü de paylaştılar. Çinli ikili, şampiyonluk maçında rakiplerinin yakaladığı 11 servis kırma puanının sekizini çevirirken, karşılığında beş kez servis kırdılar.

Shuai Zhang, kariyerinde WTA seviyesindeki 5. çiftler kupasını kaldırırken, Chen Liang 6. kez bu seviyede şampiyonluk elde etti. İki tenisçi, Ayla Aksu/Harriet Dart’ı mağlup ettiği şampiyonluk yolunda çıktığı dört karşılaşmayı da set vermeden kazandı.

Final oynayan ikiliden Xenia Knoll, 2016’dan sonra İstanbul’da bir kez daha çiftler ikincisi unvanını alırken, Anna Smith ise altıncı WTA çiftler finalinde beşinci kez kaybetmenin hüznünü yaşadı.

Maç sonundaki seremonide ödülleri TEB Yönetim Kurulu Üyesi Özden Odabaşı, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Tuna verdi.

İLK MAÇLARINI BİRLİKTE OYNAMIŞLAR

Maç sonu basın toplantısına gelen şampiyon çift, WTA seviyesinde birlikte oynadıkları ikinci turnuvada şampiyonluk yaşadıklarından dolayı mutlu olduklarını belirttiler. Shuai Zhang, 20 yıldır tanıdığı partneri Liang ile 10 yaşlarındayken Çin’deki bir ulusal turnuvada ilk maçlarını birbirlerine karşı oynadıklarını hatırlattı. Zhang, Roland Garros için partnerlerini belirlediklerini, ancak ileride başka turnuvalarda da beraber oynamak istediklerini söyledi.

(istcup.net)