Üç yıllık Sezon Sonu Şampiyonası arasından sonra WTA Turu'ndaki yerine dönecek olan İstanbul Cup'ın tanıtım toplantısı Çırağan Sarayı'nda yapıldı. TEB-BNP Paribas isim sponsorluğuyla bu yılki turnuvayı düzenleyecek olan organizasyonun lisans sahibi Garanti Koza, 13-20 Temmuz'daki turnuvayla birlikte sürekli evine de kavuşmuş olacak. Daha önce Ataköy, Tekstilkent ve ENKA'da düzenlenen organizasyon, bu yılki yedinci edisyonuyla kendi tesisini bulacak.

Basın toplantısına Garanti Koza adına Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, turnuva direktörü Coşkun Erginer, Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural ile isim sponsoru TEB-BNP Paribas CEO'su Varol Civil ile Genel Müdürü Ümit Leblebici katıldı.

tenis dünyası


Toplantıda söz alan Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, bu yılki turnuvayı yeni projelerinden Akkoza'nın içinde yer alan Koza World of Sports'ta düzenleyecek olmanın coşkusu içinde olduklarını söyledi. Turnuva direktörü Coşkun Erginer de dünyadaki akademiler arasında en büyüklerinden olacak 63 kortluk bu tesisin sadece İstanbul Cup'ta değil, sezon boyunca yapmayı planladıkları onlarca tenis etkinliği ve turnuvalarla aktif olarak kullanılacağını vurguladı. Erginer, bir soru üzerine bu yılki turnuvaya katılacak oyuncularla ilgili görüşmelerin devam ettiğini, Danimarkalı Caroline Wozniacki'nin büyük oranda turnuvaya geleceğini da sözlerine ekledi.

28'i kapalı toplam 63 korta sahip Koza WOS tesisi ve turnuvayla tenise yapacağı katkıdan dolayı Garanti Koza'ya teşekkür eden Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural ise, federasyon olarak yapılacak turnuvaya her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Bu yılki turnuvanın isim sponsoru olan TEB-BNP Paribas'nın CEO'su Varol Civil, üç yıl boyunca destekledikleri WTA Şampiyonası ile marka imajlarına tenisin çok olumlu katkı yaptığını, bu yüzden desteğe devam kararı aldıklarını söyledi.

tenis dünyası

Tesisin inşaatı hızla sona yaklaşıyor.


TEB-BNP Paribas İstanbul Cup WTA Turnuvası, 13-20 Temmuz tarihlerinde Esenyurt'ta inşaatı bitmek üzere olan yeni Koza WOS tesislerinde yapılacak. Tesiste 8 bin kişilik merkez kort ve bin kişilik bir şov kortun yanında toprak ve sert zeminli toplam 63 kort bulunuyor. 100 milyon dolar maliyetli bu tesis, aynı zamanda Garanti Koza'nın yeni akademisine de ev sahipliği yapacak.