Milli tenisçi İpek Soylu, Uzakdoğu turnesinin üçüncü haftasında kariyerinin en büyük başarılarından birine imza attı. Son iki yılda yaşadığı büyük düşüşün ardından 2019 sezonuna farklı bir anlayışla hazırlanan genç tenisçi iki ay önce Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde üst üste 15 bin dolarlık iki ITF turnuvası kazanarak kupa hasretine son vermişti. İpek Soylu, önemli galibiyetlere imza attığı Tayland'daki Nonthaburi kentindeki 25 bin dolarlık turnuvada zirveye çıkarak bu yılki üçüncü toplamda ise 11. ITF zaferine imza attı. 

İki hafta önce Singapur'da katıldığı 25 bin dolar toplam ödüllü turnuvada tekler ve çiftlerde yarı final oynayan milli raket, geçen hafta Nonthaburi'de partneri Bulgar Aleksandrina Naydenova ile çiftler şampiyonluğu yaşamıştı. Bu haftaki organizasyonda ilk turda Japon Akiko Omae'yi 6-1, 7-5'le geçen İpek Soylu, ikinci turda dünya 1 numarası Naomi Osaka'nın kardeşi ve turnuvanın 8 numaralı seribaşı Mari Osaka'yı da 6-3, 7-6 (2) geçti. Çeyrek finalde İsviçreli Simona Waltert'i 6-3, 6-2 ile deviren Soylu, yarı finalde turnuvanın 1 numaralı seribaşı Özbek Sabine Sharipova'yı da 6-4, 6-3 mağlup etti.

İpek Soylu, şampiyonluk maçında dünya sıralamasında 314. sırada bulunan 20 yaşındaki Çinli oyuncu Yue Yuan ile karşılaştı. Çekişmeli geçen ilk seti tie-break ile 7-6 (1) hanesine yazdıran milli oyuncu ikinci seti de 6-1 alarak, 2015 yılında kazandığı 50 bin dolar ödüllü TEB Bursa Cup'ın ardından kariyerinin en önemli ikinci kupasını kaldırdı. 


Halen dünya sıralamasında 503. sırada bulunan İpek Soylu'nun Tayland'da kazandığı şampiyonluk sonrası sıralamada ilk 400'ün içine girmesi bekleniyor. 

İpek Soylu, şampiyonluk sonrası sosyal medya hesabından, "Sene başında kurduğumuz yeni yapı ve planlamanın karşılığını yavaş yavaş almak çok güzel duygu. Daha çok çalışıp daha çok kazanacağız. Destek veren herkese teşekkürler" açıklaması yaptı. 

(Merthan CAN)