Indian Wells'te, güçlü rakipleri Venus Williams ve Simona Halep'i geçen 20 yaşındaki iki raket, Daria Kasatkina ve Naomi Osaka finale adlarını yazdırdı.

Tek kadınlarda büyük bir çekişmeye sahne olan günün ilk yarı final mücadelesinde deneyimli rakibi Venus Williams'ı 2 saat 48 dakika sonunda 4-6, 6-4, 7-5'lik setlerle mağlup eden Kasatkina adını finale yazdırdı.

Tarafların birbirlerinin servislerini kırmasıyla başlayan ilk sette 3-1 öne fırlayan Kasatkina üstünlüğünü koruyamadı ve Venus Williams seti 6-4 kazandı. İkinci sette de 3-1 öne geçen Kasatkina, rakibinin dengeyi sağlamasına yine engel olamasa da seti 6-4 ile hanesine yazdırmayı bildi.

Daha önce 2016'da Auckland'da yendiği ve aynı yıl Wimbledon'da 10-8 biten bir final setine zorladığı Venus Williams karşısında son seti 7-5 kazanan Daria Kasatkina bu sonuçla, kariyerinin en büyük finaline yükseldi.

Backhand tarafında sıçrayarak yaptığı vuruşlar ve etkili kısa topları göz dolduran Kasatkina, mücadele boyunca 33 puan vuruşu üreterek Indian Wells'te ilk 20'deki rakiplerine karşı üst üste dördüncü galibiyetini aldı.

OSAKA'NIN ACELESİ VAR

İkinci yarı final mücadelesindeyse zafere ulaşan taraf 1 saat 3 dakika sonunda 6-3, 6-0'lık skorla Naomi Osaka oldu.

Dünya 1 numarasının servisini beş kez kıran ve 16 puan vuruşu kaydeden Osaka, finalde Daria Kasatkina'nın rakibi oldu.