Federer'in 2018 yürüyüşüne Del Potro "Dur" dedi. Üstüste 17 maç kazanarak kariyerinin en iyi sezon başlangıcına imza atan rakibi karşısında 6-4, 6-7 ve 7-6'lık setlerle gülen Tandil kulesi bu sezonki ikinci, Masters 1000 seviyesindeki ise ilk kupasını havaya kaldırdı.

İkinci servislerinden %80 ile puan çıkarttığı açılış setinde tek servis kırma avantajı ile sonuca giden Del Potro karşısında ikinci sette kendi ritmini yukarı çeken Federer tie-break'e giden seti şampiyonluk puanı çevirerek hanesine yazdırdı ve maça denge getirmeyi başardı.

Final setinin kritik 9.oyununda servis kırarak avantajı eline geçiren ve şampiyonluk servisleri atan Federer, iki şampiyonluk puanından yararlanamadı ve Del Potro'nun servis kırarak maça geri dönmesine engel olamadı. Seti tie-break'e taşımayı başaran Delpo tie-break'te Federer'e adeta göz açtırmadı ve rakibini 4.kez bir finalde mağlup ederek kariyerinin ilk Masters 1000 kupasına ulaştı.

Bu galibiyetle birlikte üstüste 11.galibiyetini elde eden Arjantinli tenisçi aynı zamanda Ağustos 2013'ten sonra yeniden dünya 6 numarasına kadar yükselmiş oldu.

Bu seneki ilk mağlubiyetini yaşayan Federer ise daha önce Masters 100 turnuvalarında hiç yenilmediği rakibine karşı ilk kez korttan boynu bükük ayrılan taraf oldu. (7-1)

-SONUNDA OLDU

Del Potro maçtan sonraki konuşmasında "Sonunda bu kupayı kazandım hala inanamıyorum, özellikle ikinci setten sonra kendimi galibiyete çok daha aç hissettim, çok mutluyum" ifadelerini kullanırken İsviçreli Federer ise "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum, finalde kaybetmenin dışında turnuvada yaptıklarımdan ve performasımdan memnunum, Del Potro ile aramızda oyun anlamında çok fark yoktu ama bugün hakeden kendisiydi" dedi.

 

Eren Andaç / Tenisdunyasi.net