Novak Djokovic, Avustralya hükümeti tarafından aşı olmadığı için verilen vize iptali kararına karşı açtığı davayı kazandı ve ülkede kalma hakkı elde etti.

Yargıç Anthony Kelly tarafından görülen davada dünya 1 numarası tenisçiye savunma yapması için verilen sürenin yeterli bulunmaması nedeniyle, Djokovic'in tutulduğu geri gönderme merkezinden salıverilmesine karar verildi.

Kararın ardından açıklama yapan Djokovic, 'her şeye rağmen' ülkede kalmak ve Avustralya Açık'a katılmaya çalışmak istediğini söyledi:

"Buna odaklanmış durumdayım. Sahip olduğumuz en önemli turnuvalardan birinde, harika seyircilerin önünde oynamak için buraya geldim."

Öte yandan Sırp tenisçi yaptığı bir başka açıklamada, Kızılyıldız ve Barcelona arasındaki Euroleague maçını izledikten sonra yaptırdığı ve pozitif çıkan COVID-19 testinin sonucundan haberdar olmaması nedeniyle menajerini suçladı.

Djokovic aynı zamanda yaptırdığı testten iki gün sonra L'Équipe gazetesiyle yaptığı röportaja katılmasını ise 'hata' olarak değerlendirdi. Djokovic Avustralya'ya gelmeden önce İspanya'ya yaptığı seyahati bildirmemesinin de vize başvurusunda yapılan 'insani bir hata' olduğunu söyledi.

Bütün bunlarla birlikte Avustralya hükümeti tarafından Djokovic'in vizesinin yeniden iptal edilme olasılığı devam ediyor. Göç Bakanlığı mahkeme kararına karşın inisiyatif kullanarak yeniden vize iptali kararı alabilir.