Wimbledon'da ilk günün sürprizi Hırvat Donna Vekic'e 6-1, 6-3'lük setlerle mağlup olan 4 numaralı seri başı Sloane Stephens'tan geldi.

Simona Halep ve Caroline Wozniacki ile birlikte dünya sıralamasında 1 numaraya yükselme yarışı içinde olan Stephens, ilk servisinden yalnızca %47 ile puan çıkarabildiği ve 6 kez servisini kırdırdığı mücadeleyi kaybederek turnuvaya erken veda etti.

Bu yıl Fransa Açık finaline yükselen Stephens, geçtiğimiz yıl kazandığı Amerika Açık finalinde sonra çıktığı ilk Grand Slam maçında da mağlup olarak bu yılki Avustralya Açık'a da birinci turda veda etmişti.

Üst üste üçüncü yıl Wimbledon'da ilk 10'daki oyuncularla karşı karşıya gelen Vekic, 2016'da Venus Williams'a mağlup olmuş, geçtiğimiz yıl ise Johanna Konta'ya final seti 10-8 biten bir mücadele sonunda boyun eğmişti. Dünya 55 numarası bu sonuçla ilk 10'daki rakiplerine karşı kariyerinin üçüncü galibiyetini elde etti.

Kariyerindeki 5 WTA şampiyonluğunun ikisini çim kortta kazanan Vekic ise maç sonrası "Çim kort gerçekten oyunuma uyuyor." diye konuştu.