Wimbledon tek erkeklerin finaldeki ilk ismi Marin Cilic oldu. 2014 yılı Amerika Açık şampiyonu, bu turnuvanın çeyrek finalinde son şampiyon Andy Murray’i eleyerek dikkatleri üzerine çeken dünya 28 numarası karşısında zafere 2 saat 56 dakika sonunda ulaştı ve Wimbledon finaline çıkmaya hak kazandı.

Wimbledon’da daha önce 2009 ve 2012 yıllarında da karşı karşıya gelen ikilinin Londra kortlarındaki üçüncü buluşmasından yine Cilic galip ayrıldı. Merkez korttaki ilk yarı final maçında, raketlerin servis kırma puanı dahi göremediği açılış setini tie-break sonucu hanesine yazdıran ve finale doğru ilk adımını atan taraf Sam Querrey oldu. Bu sette Querrey’nin 2 acesine karşılık Cilic 7 ace bulsa da bu sayı set için yeterli olmadı. İkinci sette de benzer tablo devam ederken 7.oyunda rakibinin servisini kıran ve maçtaki ilk servis kırmayı gerçekleştiren Marin Cilic daha sonra kullandığı servislerinde de problem yaşamadı ve seti 6-4 ile hanesine yazdırarak mücadelede dengeyi sağladı.

Karşılıklı birer servisin kırıldığı üçüncü sette de tie-break oynayan raketlerden bu sefer Hırvat raket seti tie-break sonucu kazanan taraf olurken böylece setlerde de öne geçmeyi başardı. Her iki tenisçinin de birer servis kırdığı dördüncü set de tie-breake gidiyor diye düşünülürken, Querrey’nin maçta kalmak için servis attığı 12.oyunda bir kez daha rakibinin servisini kıran Marin Cilic, seti ve maçı noktalayarak adını ilk kez Wimbledon’da finale yazdırdı. Cilic bu sonuçla birlikte 2001 yılında burada kupaya uzanan Goran İvanisevic’ten sonra Wimbledon’da final gören ikinci Hırvat tenisçi oldu.

İlk Grand Slam yarı finaline çıkan Sam Querrey maçı 13 ace 46 winner 26 basit hata ile tamamlarken, Cilic 25 ace, 70 winner ve 21 basit hata ile finale uzandı.
Marin Cilic kariyerinin ikinci Grand Slam kupası ve ilk Wimbledon şampiyonluğu için Pazar günü tekrar merkez kortta olacak.

(Eren Andaç-tenisdunyasi.net)