ATP Finalleri’nde boy gösteren ilk Bulgar raket olan Dimitrov, Goffin galibiyetiyle bu sezonki derecesini 46 galibiyet-19 mağlubiyete getirdi ve Roger Federer’in ardından yarı finaldeki yerini garantileyen ikinci raket oldu.

İlk oyundan itibaren korta ağırlığını koyan Bulgar raket, neredeyse kusursuz bir performans sergilediği maçta 18 winner üretirken, sadece 11 basit hata yaptı. Goffin karşısındaki bu performansını, ‘’Harika bir maç çıkardığımı düşünüyorum. Maça çok iyi başladım. Vuruşlarımda bütün alternatifleri denedim. İlk set başta olmak üzere neredeyse bütün önemli puanları kazandım’’ şeklinde değerlendiren Dimitrov, aynı zamanda maçın başından sonuna kadar çok iyi odaklandığını da sözlerine ekledi.

Grigor Dimitrov, yarı finalde Alexander Zverev-Jack Sock maçının galibiyle oynayacak.

Öte yandan günün son maçında Nadal’ın yerine turnuvaya dahil olan Carreno Busta ve Dominic Thiem karşı karşıya geldi. İlk sette 6-3’le rakibine üstünlük kuran Thiem, ikinci seti aynı skorla rakibine kaptırsa da karar setinde ipleri eline aldı ve 6-4’lük sonuçla galibiyete uzandı.

Avusturyalı raket, bu galibiyetle ATP Finalleri’nde kariyerinin ilk galibiyetini elde ederken, aynı zamanda Carreno Busta’nın gruptan çıkma şansını da elinden almış oldu.

Thiem, gruptaki son maçında Goffin ile karşı karşıya gelecek ve bu maçın galibi yarı finalde Dimitrov’un rakibi olacak.

(Emre Başoğlu / Tenisdunyasi.net)