Türkiye'de bir kuşağa tenisi sevdiren usta gazeteci Fahri İkiler, İstanbul Altunizade’deki Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. İkiler, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla birlikte Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi. Bugün son yolculuğuna uğurlanan Fahri İkiler’i, yakınları, sevenleri ve spor dünyasından birçok meslektaşı yalnız bırakmadı.

Cenaze törenine TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, TRT spikerleri Levent Özçelik, Erdoğan Arıkan, Cüneyt Kıran, eski TRT'ciler Barbaros Talı, Melih Gümüşbıçak, Yalçın Çetin ile milli tenisçi Çağla Büyükakçay ve antrenörü Can Üner ve çok sayıda gazeteci ve eski tenisçi katıldı.

65 yaşında hayatını kaybeden, Türk spor yayıncılığının ve tenis dünyasının duayen isimlerinden İkiler, 30 yılı aşkın süre televizyon yayıncısı ve gazeteci olarak hizmet etmişti. Fahri İkiler, mesleğe 1973 yılında başlamış, 1979'da ise TRT'ye adım atmıştı. TRT'de görev yaptığı 32 yıl boyunca dokuz kez olimpiyat oyunlarında görev yapan İkiler, özellikle grand slam turnuvalarının yayınlarıyla özdeşleşmişti. 2011 yılında TRT'den emekli olan usta gazeteci, yaklaşık bir buçuk yıldır kanser tedavisi görüyordu.

Pek çok spor branşına emek vermesine karşın tenise özel bir ilgisi bulunan İkiler, yaklaşık 25 yıldır Türkiye tenis tarihi üzerine araştırmalarını sürdürüyordu. Gazeteci İkiler'in çalışmaları, anıları ve paylaştığı bilgiler, adını taşıyan kişisel web sitesinde yer alıyor.

(Emre Başoğlu / Tenisdunyasi.net)