Davis Kupası Dünya Grubu çeyrek final serisinde deplasmanda Amerika Birleşik Devletleri ile karşılaşan Hırvatistan, dün oynanan çiftler maçını kazanarak hayatta kaldı. Çiftler tenisinin fenomen isimleri olan Bryan kardeşleri 6-2, 2-6, 6-2 ve 6-4'lük setlerle deviren Marin Cilic-Ivan Dodig ikilisi, seride skoru 2-1'e getirerek ülkelerinin şansını son güne taşıdı.

Kupanın son şampiyonu Büyük Britanya ise Belgrad'daki seride Sırbistan karşısında 2-1 öne geçti. Dünya 1 numarası Novak Djokovic'ten yoksun olan Sırplara karşı Britanya'yı öne geçiren isimler, Jamie Murray-Dom Inglot ortaklığı oldu. Murray ve Inglot, Filip Krajinovic-Nenad Zimonjic çifti karşısında 6-1, 6-7(2), 6-3 ve 6-4'lük setlerle galip geldi.

Çift erkeklerde dünya klasmanın 1 ve 2 numarası olan Nicolas Mahut ve Pierre-Hugues Herbert de dünün kazananları arasındaydı. Lukas Rosol ile Radek Stepanek'in oluşturduğu tandemi beş sete giden çekişmeli bir mücadelenin ardından deviren Mahut ve Herbert; 6-1, 3-6, 6-3, 4-6 ve 6-4'le Fransa'nın seride 2-1 öne geçmesini sağladı.

Arjantin ile İtalya'nın yüzleştiği seride ise son güne avantajlı giren taraf Güney Amerika ülkesi oldu. Juan Martin Del Potro ve Gudio Pella, Fabio Fognini-Paolo Lorenzi'yi beş setlik maraton bir maçın ardından 6-1, 7-6(4), 3-6, 3-6, 6-4'le yenerek ülkelerini 2-1 öne geçirdi.

Dünya Grubu'nda yarı finale yükselen takımlar, bugün oynanacak tekler maçlarının ardından belli olacak. Büyük Britanya-Sırbistan eşleşmesinin kazananı Arjantin-İtalya galibiyle, Fransa-Çek Cumhuriyeti eşleşmesinden çıkan takım da Amerika Birleşik Devletleri ya da Hırvatistan ile eşleşecek.