Avustralya Açık'ta dünya 1 numarası Simona Halep, Sofia Kenin'i 6-3, 6-7(5), 6-4 mağlup ederek, ilk turun ardından ikinci turda da üç setlik bir mücadele sonunda adını son 32'ye yazdırdı.

Maça 6-3, 3-0 ile hızlı bir giriş yapan Halep üstünlüğünü koruyamadı ve ABD'li raket tie-break ile eşitliği yakaladı. Final setinde 4-2 öne geçen Kenin karşısında dört oyun üst üste kazanan Rumen raket adını üçüncü tura yazdırdı.

İki buçuk saatlik mücadelede 9 ace ve 33 puan vuruşu kaydeden Halep, maç sonunda bacağında bir sakatlığı olduğunu açıkladı ve "Bacağımdaki bir kasta ikinci sette ağrı hissettim ancak bu yorgunluktandı. Cİddi bir şey olduğunu düşünmüyorum, yarı göreceğiz." diye konuştu.

İlk turda da Kaia Kanepi'yi üç sette mağlup eden Simona Halep, üçüncü turda Venus Williams ile karşı karşıya gelecek.

Tek kadınlarda günün öne çıkan bir diğer mücadelesindeyse Eugenie Bouchard'ı 6-2'lik iki setle geçen Serena Williams üçüncü turda 18 yaşındaki Dayana Yastremska'nın rakibi oldu.

ZVEREV BEŞ SETTE

4 numaralı seri başı Alexander Zverev iki set öne geçmesine karşın rakibinin geri dönmesine engel olamadığı mücadelede Fransız Jeremy Chardy'yi 7-6(5), 6-4, 5-7, 6-7(6), 6-1'lik beş setle geçerek üçüncü tura yükseldi.

Alman raket 29 ace ve 71 puan vuruşu kaydettiği mücadele sonunda, turnuvaya wild card ile katılan ve tecrübeli bir başka Fransız Gilles Simon'u beş sette geçen Alex Bolt'un rakibi oldu.

Tek erkeklerde günü öne çıkan diğer mücadeleerindeyse dünya 1 numarası Novak Djokovic, 2008'de Melbourne'de finalde yenerek kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazandığı Jo-Wilfried Tsonga'yı 6-3, 7-5, 6-4'lük setlerle geçerek üçüncü tura yükseldi.

Avusturyalı Dominic Thiem ise turnuvaya wild card ile katılan dünya 149 numarası Alexei Popyrin'e karşı ilk iki seti 7-5, 6-4 kaybettikten sonra üçüncü sette 0-2 gerideyken maçı bırakarak turnuvaya veda etti.