Sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık bu gece başlıyor. Erkekler ana tablosunda geçtiğimiz yılın şampiyonlarından Djokovic, Nadal ve Wawrinka turnuvaya sakatlıkların gölgesinde start verirken, bu turnuvada 5 finali bulunan Murray ise kalça ameliyatından dolayı geçtiğimiz hafta turnuvadan çekildiğini açıklamıştı.

Rakiplerinin aksine turnuvaya daha zinde bir şekilde gelen ve sezonu Hopman Cup şampiyonluğu ile açan geçen yılın şampiyonu Federer 20.Grand Slam zaferi için kortta ter akıtacakken, Dimitrov, Zverev, Thiem gibi isimler de kariyer ilki için krizi fırsata çevirmeye çalışacak.

ROGER FEDERER "20" İÇİN

Geçen sezonun şampiyonu adeta küllerinden doğuyor. 2017 senesini 7 kupa ile tamamlayan 36 yaşındaki İsviçreli maestro bu sezonu da Hopman Cup şampiyonluğu ile açarak turnuvaya moralli geldi. İlk turda Sloven Aljaz Bedene ile karşılaşacak dünya 2 numarasını olası 4.turda Milos Raonic bekliyor olabilir. Raonic her ne kadar sezona istediği gibi başlayamamış olsa da dev servisleri ile sert kortta her rakibe tehlike oluşturabilecek bir potansiyel. Çeyrek finalde muhtemel bir Goffin mücadelesi ön görülen Fedex daha önce Belçikalı rakibine karşı 6 kez kazanmış olsa da Londra'daki son maçı Goffin kazanmıştı. Avustralya Açık'taki 14.yarı finalini yakalaması durumunda Federer'i kortun diğer tarafında Zverev/Djokovic galibi bekleyebilir. Tüm bu engellerin aşılması durumunda ise tenis otoritelerinin "Rüya Final" olarak nitelendirdiği Federer-Nadal finali ufukta belirirse kimse şaşırmayacak. Geçen sene yine Nadal ile finalde karşı karşıya gelen ve epik mücadelenin ardından 18. Grand Slam kupasını havaya kaldıran "Ekselansları" 20. kupa için bu sene bir kez daha şansını deneyecek.


RAFAEL NADAL HAZIRLIKSIZ GELDİ


Dünya 1 numarası turnuvaya ilk defa herhangi bir hazırlık turnuvası oynamadan geliyor. Diz sakatlığının etkisi ile Brisbane ve Mubadala'dan çekilen ve sadece Dominic Thiem ile yaptığı iki setlik bir antrenman maçı ile turnuvaya gelen ve bu maç için "Gerçek bir maç gibiydi" değerlendirmesi yapan 16 Grand Slam şampiyonu, turnuvayı Estrella Burgos maçı ile açacak. Bu maç ayrıca bu ikilinin kariyerlerindeki ilk maç olarak da kayıtlara geçecek. Olası 4.turda Federer gibi Nadal da dev bir servisçi olan John Isner ile eşleşebilir.

Çeyrek finalde 2014 ABD Açık şampiyonu Cilic ile karşılaşması muhtemel Rafa için yarı finalde geçen senenin rövanşı kendisini bekleyecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz sene yarı finalde 5 setlik maç sonucunda mağlup ettiği Bulgar raket Grigor Dimitrov ile yollarının tekrar aynı turda kesişmesi muhtemel İspanyol için bu engeli aşması durumunda yine rövanş çanları çalabilir. Dejavu niteliğinde bir kuraya sahip olan Rafael Nadal, geçen sene finalde mağlup olduğu İsviçreli Federer'den hem rövanşı almak hem de Grand Slam sayısını 17 yapmak için son bir hamleye ihtiyaç duyacak.


-NOVAK DJOKOVIC SAKATLIK DENİZİNDE


6 aylık dirsek sakatlığının ardından kortlara Kooyong Classic ile merhaba diyen 12 Grand Slam şampiyonu, turnuvada ne yapacağı en çok merak edilen isimlerden. Zira dirsek sakatlığını hala tam olarak atlatamamış olan Nole, Kooyong'da kolunda özel bir bandajla mücadele etti ve bu sakatlığı yüzünden servis hareketini dahi değiştirdi. Avustralya'ya 14 numaralı seribaşı olarak gelen Sırp raket turnuvaya Donald Young ile giriş yapacak. Daha ikinci turda olası Monfils maçı kendisini bekleyen Novak için 4.turda Alexander Zverev ve çeyrek finalde Dominic Thiem/Stan Wawrinka galibi yolunu kesebilir.

Grand Slam'lerde oynadıkları her mücadele ayrı seyir zevki sunan Nole ile Wawrinka'nın olası çeyrek final maçı bir kez daha turnuvanın en güzel maçlarından biri olmaya aday olabilir. Her ne kadar Wawrinka da sakatlıklarla boğuşarak buraya gelse de "Kendime inanmasam burada olmazdım" diyerek iddiasını ortaya koymuştu. Yarı finalde dünya 2 numarası Federer ile karşılaşması muhtemel Novak için finalde de dünya 1 numarası Nadal kendisini bekleyebilir. Bu sene şampiyonluk için hem rakiplerle hem de dirseği ile mücadele etmek zorunda olan Novak Djokovic için bu sakatlık aslında yeni değil. 2 seneye yakındır bu dertten muzdarip olan Sırp tenisçi mevcut durumu geçtiğimiz gün şu sözlerle açıklamıştı "Dirsek problemim 2016 Avustralya Açık'ta ortaya çıkmıştı, bunu bahane olarak kullanmamak ve rakibin hakkını verebilmek için kimseyle konuşmama kararı almıştım"


İLK TUR'DA ÇARPICI EŞLEŞMELER

Turnuvanın ilk turunda en önemli eşleşme Berdych - Alex de Minaur olarak göze çarpıyor. Sezona Brisbane'deki yarı final ve Sydney International turnuvasındaki final ile etkileyici bir giriş yapan 18 yaşındaki de Minaur, burada 2014 ve 2015 yıllarında yarı final oynayan Tomas Berdych'in başını epey ağrıtabilir. Ev sahibi konumunda bulunan Alex de Minaur Avustralya seyircisinin de desteğini arkasına alarak kariyerinin en büyük galibiyetine imza atmak isteyecektir.

Bir başka öne çıkan mücadele David Ferrer - Andrey Rublev arasında olacak. 35 yaşındaki Ferrer ile 20 yaşındaki Rublev'in mücadelesi tecrübe ve yeni jenerasyon maçı olarak dikkat çekiyor. Grand Slam'lerde 2013 Roland Garros'tan beri çeyrek final ötesini göremeyen son çeyrek finalini de 2016 yılında bu turnuvada oynayan Ferrer ile geçtiğimiz sezonu Milan'daki Next Gen ATP finallerinde final oynayarak kapatan, bu sezonu Doha'da final oynayarak açan Rus Andrey Rublev'in mücadelesi ilgi çekici ilk tur maçı olarak göze çarpıyor.

Birbirinden heyecanlı maçların biz tenisseverleri beklediği sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'ta heyecan TSİ 03.00'da başlayacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net