Indian Wells'te üçüncü gün gece seansında oynanan tek kadınlar mücadeleleri iki dünya eski 1 numarası, Serena Williams ve Victoria Azarenka'nın geri dönüşüne sahne oldu.

2017 Avustralya Açık'ı kazandıktan 404 gün sonra tur seviyesinde ilk mücadelesi için korta çıkan Serena Williams, dünya 53 numarası Zarina Diyas'ı 7-5, 6-3'lük setlerle geçerek ikinci tura yükseldi. Williams, bir buçuk saatten faza süren mücadelede 34 puan vuruşu ve 27 basit hata kaydetti.

Karşılaşmada yaptığı hatalara şaşırdığını ancak bu turnuvada üzerine çok fazla baskı ve beklenti koymak istemediğini söyleyen Williams, "Bir yıl ve bir çocuk sonra buraya dönmek inanılmaz." diye konuştu. Wiliams aynı zamanda maç sonu röportajında izleyenlerin Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Indian Wells'te iki kez şampiyon olan Serena Williams, bir sonraki turda 29 numaralı seri başı Kiki Berten ile karşı karşıya gelecek.

AZARENKA'NIN DÖNÜŞÜ

Indian Wells'te gece seansının diğer bir mücadelesiyse Victoria Azarenka'nın dönüşüne sahne oldu. Indian Wells birinci turunda Büyük Britanya'nın iki numarası Heather Watson ile karşı karşıya gelen Belaruslu dünya eski 1 numarası, rakibini 6-4, 6-2'lik setlerle geçerek ikinci tura yükseldi.

Geçtiğimiz yıl Wimbledon'dan bu yana ilk kez korta çıkan Azarenka'nın Indian Wells'ten önce çıktığı son mücadelede de Heather Watson'ı geçmişti. 2012 ve 2016'da burada mutlu sona ulaşan Azarenka böylelikle rakibine karşı olan maç kaydını da 6-0'a yükseltmiş oldu.

Heather Watson ise rakibinin 12 puan vuruşuna karşılık 18 winner kaydetmesine rağmen yaptığı 38 basit hatayla mağlup olmaktan kurtulamadı.

İkinci turda geçtiğimiz yılın Amerika Açık şampiyonu Sloane Stephens ile karşı karşıya gelecek olan Azarenka maç sonunda, "Sadece korta çıkmaya ve eğlenmeye odaklandım ve kendimi baskı altına almak istemedim. Maç esnasındaysa elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Benim için en önemli şey yalnızca orada olmaktı." diye konuştu.