Tek kadınlarda yılın son Grand Slam turnuvasını Iga Swiatek'in kazanmasıyla son 20 majör turnuvanın 12'sinde izleyiciler kupayı kaldıran raketlerin kariyerlerinin ilk Grand Slam şampiyonluklarına tanıklık etti.

Aynı zamanda son 8 majör turnuvanın 7'si 23 yaşın altındaki raketlerin şampiyonluklarına sahne oldu.

19 yaşındaki Polonyalı raket, set vermeden kazandığı Fransa Açık şampiyonluğu sonrası "Belki de böyle olması gerekiyor. Bir başka 'underdog' daha Grand Slam kazanmak zorunda. Kadın tenisinde her şey o kadar muhtemel ki bu çılgınca." sözleriyle durumu özetledi.

Son üç yıl içerisinde ilk Grand Slam şampiyonluklarını kazanan Naomi Osaka (2018 Amerika Açık), Ashleigh Barty (2019 Fransa Açık), Bianca Andreescu (2019 Amerika Açık), Sofia Kenin (2020 Avustralya Açık) ve Iga Swiatek (2020 Fransa Açık) WTA'in 23 yaş altı sınıfının üyeleri.

Son 7 yıldaki tek kadınlar şampiyonlarının tamamının farklı isimler olduğu Fransa Açık, son 5 yılda üst üste çıkardığı 'ilk Grand Slam şampiyonlukları'yla bu alanda en verimli turnuva. Roland Garros'da kariyerlerinin ilk majör turnuva zaferlerin ulaşan son 5 yıldaki 5 ayrı raketten yalnızca 2018'de zafere ulaşan Simona Halep 23 yaşın üzerindeydi.

Son 10 yılda sadece Petra Kvitova (2011) ve Marion Bartoli'nin (2013) kariyerlerinin ilk Grand Slam şampiyonluklarına ulaştığı Wimbledon ise bu anlamda dört büyük turnuva arasında son sırada yer alıyor.

WTA sezonu tarihleri belli olan Ostrava ve Linz turnuvaları dışında büyük ölçüde tamamlanmışken 2021 sezonu, tenisin bu genç kuşağının yeni başarıları ve aralarına yeni katılacak raketler için oldukça şey vaat ediyor.