Çim kortta ilk WTA ana tablo galibiyetini geçtiğimiz hafta 's-Hertogenbosch'ta alan Margarita Gasparyan, Birmingham'da 4 numaralı seri başı Elina Svitolina'yı 6-3, 3-6, 6-4'lük üç sette mağlup ederek ikinci tura yükseldi.

2016'da dünya sıralamasında 41 numaraya yükselen ancak dizindeki sakatlıktan dolayı 16 ay boyunca korta çıkamayan Rus Gasparyan, 1 saat 53 dakikalık mücadele sonunda kariyerinde ikinci kez ilk 10'daki bir rakibini mağlup etti.

Geçtiğimiz yıl bu zamanlar ilk 500'ün dışında olan Gasparyan, "Zor zamanlardı ve bir daha tenis oynayıp oynamayacağımı bilmiyordum. Ama şimdi burada, büyük bir turnuvadayım ve bu benim için çok önemli." diye konuştu.

Dünya 62 numarası Margarita Gasparyan çeyrek finale yükselmek için Ekaterina Alexandrova ile Petra Martic arasındaki birinci tur karşılaşmasının galibiyle mücadele edecek.

Birmingham'da günün öne çıkan diğer mücadelelerindeyse Tayvanlı Hsieh Su-wei, 5 numaralı seri başı Aryna Sabalenka'yı 6-3, 2-6, 7-6(1)'lık üç setle mağlup ederek ikinci tura yükselirken, Britanyalı Johanna Konta dünya 20 numarası Anett Kontaveit'i iki sette geçti.