Dünya 772'ncisi olarak geldiği Wimbledon'da ikinci tura yükselerek tarih yazan Marcus Willis, bugün tenisin yaşayan efsanesi Roger Federer karşısındaydı. Mücadeleye Federer'in kendi markasını taşıyan bir tişörtle çıkan Britanyalı tenisçi, merkez kortu tıklım tıklım dolduran seyircilerin yoğun desteğine rağmen rakibinden set alamadı.

Maçın ilk setinde rakibine oyun şansı tanımayan Ekselansları, 6-0'la setlerde 1-0 öne geçti. Willis'in maçtaki ilk oyunlarını kazandığı ikinci sette de altıncı oyunda servis kıran Federer, bu avantajını setin sonuna dek sürdürdü ve 6-3'le ikinci seti de hanesine yazdırdı.

İlk sekiz oyunda servis kıranın olmadığı üçüncü sette ise düğüm skor 4-4'ken çözüldü. Servis karşıladığı dokuzuncu oyunu kazanmayı başaran Roger, sonraki oyunda da hata yapmadı ve karşılaşmadan 6-0, 6-3 ve 6-4'lük setlerle galip ayrıldı.

Bu sonuçla adını üçüncü tura yazdıran İsviçreli tenisçi, Alexandr Dolgopolov-Daniel Evans eşleşmesinden gelecek rakibini beklemeye başladı. Turnuvada 3 numaralı seribaşı olarak ter döken 17 Grand Slam şampiyonu, dünya 1 numarası Novak Djokovic ile ana tablonun aynı yarısını paylaşıyor.