Spor Toto Tennis Park’ın bu sene 12’ncisine ev sahipliği yaptığı TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta finalin adı kondu. Buna göre Çek Marketa Vondrousova ile Hırvat Petra Martic şampiyonluk için kozlarını paylaşacak.

İki Çek oyuncuyu buluşturan günün ilk maçını 6-2, 6-1'lik setlerle kazanan 19 yaşındaki Marketa Vondrousova şampiyonluk için mücadele etme şansı yakaladı. 86 dakika sonunda vatandaşı Barbora Strycova'yı 6-2, 6-1'lik setlerle deviren yetenekli oyuncu Budapeşte'den sonra bu sezon ikinci finalini yakaladı. 

Vondrousova’nın rakibini belirleyen müsabakada Petra Martic’in üstünlüğü vardı. Bir önceki gün sezonun şu ana kadarki en uzun maçında Kristina Mladenovic’i yenen Martic, yarı finalde Margarita Gasparyan önünde açılış setini 6-1’le hanesine yazdırdı.
 
İkinci setin henüz ilk oyununda Rus raket Gasparyan’ın rahatsızlığı nedeniyle mücadeleyi bırakmak durumunda kalmasıyla maçı kazanan taraf 6 numaralı seribaşı Martic oldu. Tur düzeyinde geçmişte oynadığı iki finalden de mağlup ayrılan Martic, kariyerinin üçüncü finaline çıkacağı İstanbul’da bu şanssızlığını kırmaya çalışacak.
 
Marketa Vondrousova ile Petra Martic arasındaki TEB BNP Paribas İstanbul Cup finali yarın (28 Nisan Pazar) saat 17.00’de başlayacak. Saat 14.30’da ise çiftler finalinin heyecanı yaşanacak.