Sloane Stephens, Amerika Açık yarı finalinde, dünya eski 1 numarası Venus Williams'ı 6-1, 0-6, 7-5'lik üç sette geçerek finale yükseldi. Özellikle üçüncü setin büyük çekişmeye sahne olduğu mücadele sonunda Stephens, kariyerinin ilk Grand Slam finaline ulaşmayı başardı.

İlk sete hızlı başlayan Stephens, seti 24 dakikada 6-1 ile noktaladı. İkinci sette vites yükselten Venus Williams, seti 6-0 kazanarak maçı final setine taşıdı.

Karşılıklı servis kırmaların yaşandığı final seti büyük çekişmeye sahne oldu. Venus Williams 5-4 öndeyken, Stephens'ın servis attığı onuncu oyunda maça iki puan uzakta olmasına rağmen mücadeleyi noktalayamadı ve üst üste üç oyun kazanan Stephens Amerika Açık finaline yükseldi.

Bundan 1 ay önce klasmanda ilk 900'ün dışında olan Stephens, bu sonuçla, rüya gibi geçen sert kort sezonundaki yürüyüşüne devam etmiş oldu.

Rakibine 2015 Fransa Açık'tan sonra bir kez daha mağlup olan Williams ise maç boyunca 51 basit hata kaydetti.

24 yaşındaki Stephens maç sonunda, "Bir Grand Slam finaline yükseldiğim için çok mutluyum. Bunu evimde başarmak ise daha da özel. Bu her oyuncunun hayali." diye konuştu.

Sloane Stephens'ın finaldeki rakibiyse Madison Keys oldu.

Rakibi CoCo Vandeweghe'e şans tanımayan 22 yaşındaki raket, 1 saatten biraz fazla süren mücadeleyi 6-1, 6-2 ile noktalayarak finale yükseldi.

Maç boyunca 5 ace ve 25 puan vuruşu üreten Keys, yalnızca 9 basit hata yaptı.

Maçın sonunda harika hissettiğini söyleyen Keys "Bu benim çocukluk hayalimdi." diye konuştu.

Cumartesi günü, 15 yıl aradan sonra ilk defa iki ABD'li raketin kozlarını paylaşacağı finalden sonra, iki tenisçiden biri kariyerinin ilk Grand Slam zaferine ulaşacak.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net