Avustralya Açık 2018 tek kadınlar finali, kariyerlerinde daha önce ikişer defa Grand Slam finali kaybetmiş olan Simona Halep ve Caroline Wozniacki'yi karşı karşıya getirecek.

Günün ilk tek kadınlar yarı final mücadelesinde Elise Mertens ile karşılaşan Caroline Wozniacki, Belçikalı rakibini 6-3, 7-6(2)'lık setlerle geçerek kariyerinin ilk Avustralya Açık finaline yükseldi.

Rakibinin bu yılki 10 maçlık galibiyet serisini noktalayan Wozniacki, "[İkinci sette] 5-4 öne geçtiğimde çok gergindim. Aklımda sürekli Li Na'ya karşı [2011 Avustralya Açık yarı finalinde] kaçırdığım maç puanları vardı. Yalnızca soğukkanlılığımı korumaya çalıştım." diye konuştu.

Avustralya Açık 2016 şampiyonu Angelique Kerber ve 1 numaralı seri başı Simona Halep'i karşı karşıya getiren günün ikinci yarı final mücadelesindeyse kazanan, 6-3, 4-6, 9-7'lik setlerle Rumen tenisçi oldu.

Turnuvanın en keyifli mücadelelerinden birine sahne olan karşılaşmada rakibinin 33 winnerına karşılık 50 puan vuruşu üreten dünya 1 numarası, ilk servislerinden %67 ile puan çıkarmasına ek olarak 6 da ace kaydetti.

Final setinin 10. oyununda Kerber'in servisinde iki maç sayısı çeviren Halep, on altıncı oyunda elde ettiği ikinci maç sayısını kaçırmadı ve finale yükselen taraf oldu.

Böylelikle 2013 Avustralya Açık'ta final gören Serena Williams ve Maria Sharapova'dan bu yana ilk kez bir Grand Slam'de tek kadınların 1 ve 2 numaralı seri başları finale yükselmiş oldu.

Daha önce Amerika Açık'ta iki final kaybeden Wozniacki ve Fransa Açık'ta iki şampiyonluk mücadelesinden boynu bükük ayrılan Halep, üçüncü Grand Slam finallerinde ilk zaferleri için kozlarını paylaşacak.

Geçmişte 6 kez karşı karşıya gelen iki raket arasındaki mücadelelerde Wozniacki, dört kez korttan galip ayrılan taraf olmuş ve geçtiğimiz yıl Eastbourne'de ve Singapur'daki WTA Finalleri'nde de rakibini mağlup etmişti.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net