Paris'in ev sahipliğinde düzenlenen sezonun ikinci Grand Slam'i Fransa Açık'ta tek kadınlarda finalin adı belli oldu. Günün ilk maçında sahne alan Simona Halep, bir önceki turda Sharapova'yı adeta korttan silen İspanyol Garbine Muguruza önünde , Sloane Stephens ise vatandaşı Madison Keys önünde çok zorlanmadan kazanmayı başardı ve Fransa Açık finaline isimlerini yazdırdı.

Açılış setine fırtına gibi başlayan ve bir anda 5-0 öne fırlayan Rumen tenisçi Halep bu seti 6-1, servis kırdırarak başladığı ancak geri dönmeyi başardığı ikinci seti de 6-4 kazanarak Roland Garros'ta üçüncü, Grand Slam'lerde ise 4. finaline yükselmeyi başardı.

2016 şampiyonu önünde baştan sona oyunu domine eden Halep kariyerinin 31. finaline adını yazdırırken turnuva sonrasında da klasman zirvesinde kalmayı garantilemiş oldu.

Günün ikinci yarı final mücadelesinde ise vatandaşı Madison Keys önünde her iki seti de 6-4 ile kazanan Amerikalı Sloane Stephens kariyerinin ilk Roland Garros finaline imza atarken kariyerindeki 7.finaline de yükselmiş oldu.

2017 Amerika Açık şampiyonu Stephens aldığı bu galibiyetle birlikte hafta başında açıklanacak yeni sıralamada dördüncü basamağın sahibi olacak.

Çıktığı 6 finalde de mağlubiyet yaşamayan Stephens ile Grand Slam finallerinde henüz yüzü gülmeyen Halep, cumartesi günü kariyerlerinin ilk Roland Garros kupası için karşı karşıya gelecekler.

Şimdiye kadar 7 defa karşılaşmış olan ikilinin maçlarında Simona Halep'in 5-2'lik üstünlüğü bulunuyor.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net