Erkekler tenisinin Dünya Kupası olarak adlandırılabilecek Davis Cup'ta ilk gün maçlarında 2015 finalisti Belçika adına David Goffin ve Steve Darcis, dokuz kez şampiyon Fransa cephesinde ise Lucas Pouille ile Jo-Wilfred Tsonga korta çıktılar.

Fransa'nın Lille kentinin ev sahipliği yaptığı finalin ilk maçında Nitto ATP Finalleri'nde hem Rafael Nadal hem de Roger Federer'e karşı galibiyetler alarak finale kadar yükselmeyi başaran David Goffin ve Fransız tenisinin yeni yıldızı, 2017'de Budapeşte, Stuttgart ve Viyana'da şampiyonluk yaşayan Lucas Pouille karşı karşıya geldi.

Fransız rakibine karşı bugüne kadar oynadığı üç maçı da kaybeden ve bu maçların hiçbirinde setlerde öne dahi geçemeyen Goffin, Pouille karşısında maçın başından sonuna kadar sürdürdüğü üstünlüğü elden kaybetmedi ve 7-5 6-3 6-1’lik setlerle kazanan taraf oldu. Pouille karşısında ilk kez korttan galip ayrılan Belçikalı raket, aynı zamanda ülkesini de 1-0 öne geçirdi.

Günün ikinci ve son maçında ise Jo-Wilfred Tsonga ve Steve Darcis korta indiler. Yıllardır Fransız tenisinin en büyük yeteneklerinden biri olan ve çok iyi bir yıl geçirmemesine rağmen Roterdam, Marsilya, Lyon ve Antwerp olmak üzere dört kupa kazanan Tsonga, günün ilk maçında Goffin’in Pouille’e uyguladığı tarifeyi Darcis karşısında korta yansıttı. Bu ikili kariyerlerinde ilk kez karşı karşıya gelirken, 6-3 6-2 ve 6-1’lik set sonuçlarıyla maçtan galip ayrılan Tsonga oldu.

Beklenenin aksine çekişmeye sahne olmayan ve 3-0'lık galibiyetlere sahne olan ilk gün 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Fransa ve Belçika arasındaki Davis Cup finali yarın (25 Kasım Cumartesi) oynanacak Gasquet/Herbert - Bemelmans/De Loore arasındaki çiftler maçıyla devam edecek.

(Emre Başoğlu / Tenisdunyasi.net)