Rio'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 2016 Olimpiyat Oyunları'na sayılı günler kala çiftlerde Roger Federer ile birlikte oynaması beklenen Stanislas Wawrinka'dan kafa karıştırıcı açıklamalar geldi. İsviçreli tenisçi, ITF'in geçtiğimiz hafta açıkladığı Olimpiyat'a katılacak tenisçiler listesinde Federer ile beraber çift erkekler kategorisinde bulunmalarına karşın bu konudaki nihai kararını henüz vermediğini deklare etti.

Toronto Masters'taki basın toplantısında konuşan Stan, çiftlerde oynamak konusunda hâlâ bazı şüphelerinin olduğunu belirterek "Kararımı son ana kadar düşündükten sonra vereceğim." şeklinde konuştu.

Dünya 5 numarası, geçtiğimiz pazar günü Le Matin gazetesine verdiği röportajda da konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Tenis takviminin oldukça yoğun olduğunun altını çizen Wawrinka, "Olimpiyatlara özel olarak hazırlanamıyorum çünkü teniste her zaman büyük bir turnuva var. Diğer spor dallarında yarışan atletler Olimpiyat'a haftalar, hatta yıllar öncesinden hazırlanabiliyorlar fakat teniste böyle bir durum söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

İsviçreli raketin bu açıklamarından sonra Wawrinka ile Federer'in çiftlerde birlikte oynayıp oynamayacağı yeniden soru işaretine dönüştü. "Fedrinka" ismiyle bilinen tandem, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda çiftlerde altın madalyaya uzanmıştı.

Yunus Dilber