Roger Federer yıllara meydan okumaya devam ediyor. Geçen sene şampiyon olduğu turnuvada bu sene de yarı finale yükselme başarısı gösteren ve bu sezon henüz kortta bileği bükülmeyen ekselansları, 2006 yılındaki 16-0'lık sezon başlangıcı istatistiğine tam 12 yıl sonra yeniden ulaşmış oldu.  

Her iki tenisçinin de bulduğu ilk servis kırma puanını değerlendirdiği açılış setinde Chung'un servisini 12.oyunda kırarak sete 7-5 ile nokta koyan İsviçreli raket ikinci seti ise tamamen domine etti ve bu seti de 35 dakikada 6-1 kazanarak adını yarı finale yazdırdı. 

Bu galibiyetle birlikte üstüste 4.yılında da yarı finale yükselme başarısı gösteren 36 yaşındaki İsviçreli tenisçi, aynı zamanda bir sonraki ATP 1000 turnuvası olan Miami Masters'a da 1 numara apoleti ile gitmeyi garantilemiş oldu.

Geçen sene bıraktığı yerden devam ettiği 2018 sezonunda şu ana kadar maç kaybetmeyen dünya 1 numarası, bunun yanısıra çıktığı 16 maçta rakiplerine sadece üç kez set kaptırdı. (2 set-Marin Cilic-Avustralya Açık, 1 set-Robin Haase-Rotterdam)

Bu turnuvada 5 kez şampiyonluk yaşayan ve Novak Djokovic ile birlikte turnuvayı en fazla kazanan isim olan Federer, yarı finalde Kevin Anderson'u mağlup eden Hırvat tenisçi Borna Coric ile mücadele edecek.

 

Eren Andaç / Tenisdunyasi.net