İsviçreli efsane raket Roger Federer, ATP ve WTA'in birleşerek birlikte hareket edeceği bir oluşum kurulması önerisinde bulundu.

Konuyla ilgili bir dizi tweet atan ve ATP ve WTA'in tek bir çatı altında birleşeceği bir oluşum hayal ettiğini söyleyen Federer, "Bu muhtemelen çok daha uzun zaman önce olmalıydı ama belki de şimdi zamanı gelmiştir. Bunlar her spor için zor zamanlar ve bugünlerden daha da zayıflamış iki yapıyla veya daha güçlü tek bir yapıyla çıkabiliriz." diye yazdı.

Rafael Nadal da Federer'in tweetine yanıt olarak "Dünyanın içinde olduğu bu krizden erkek ve kadın tenisinin tek bir organizasyon altında birleşerek çıkması bence de harika olur." mesajını paylaştı.

Teniste kadınların eşitlik mücadelesinin öncüsü ve WTA'in ilk kurucularından ABD'li efsane raket Billie Jean King de "Katılıyorum ve bunun böyle olması gerektiğini 1970'lerden beri söylüyorum. Erkek ve kadınların tek seste birleşmesi benim tenis vizyonumda hep vardı. WTA'in kendi başına var olması her zaman B planıydı. Aynı fikirde olmamıza sevindim. Bunu gerçekleştirelim." açıklamasında bulundu.

WTA dünya eski 1 numaraları Garbine Muguruza ve Simona Halep'in de aralarında olduğu isimler de plana destek verdi.

Geçtiğimiz hafta WTA CEO'su Steve Simon da erkek ve kadın tenisini yöneten organizasyonların birleşmesi çağrısında bulunmuştu. ATP başkanı Andrea Gaudenzi de "Eğer işbirliği ve birlik duygularıyla bir araya gelirsek bu sporumuz için çok büyük bir fırsat olur." diye konuştu.