Avustralyalı efsane tenisçi Rod Laver'ı onurlandırmak amacıyla bu yıl birincisi düzenlenen Laver Cup, turnuvanın ikinci gününde Prag'daki O2 Arena'da oynanan dört mücadeleyle devam etti.

Günün ilk mücadelesinde turnuvadaki ilk maçına çıkan Roger Federer, Amerikalı Sam Querrey'i 6-4, 6-2 ile mağlup ederek Avrupa takımı adına günün ilk galibiyetini aldı.

İkinci karşılaşmada korta çıkan Rafael Nadal ise dünya 21 numarası rakibi Jack Sock'ı 6-3, 3-6, 11/9 ile geçti.

Onlardan sonra korta çıkan Avustralyalı Nick Kyrgios ise Tomas Berdych'i yakın geçen bir mücadele sonunda 4-6, (4)6-7, 10/6 ile geçerek Dünya takımı adına günün ilk ve tek galibiyetini aldığında sıra, Prag'daki 17.000 seyircinin heyecanla beklediği karşılaşmaya gelmişti.

Amerikalı tandem Sam Querrey ve Jack Sock'ın karşısına çıkan Roger Federer ve Rafael Nadal unutlmaz anlara imza attılar.

Daha önce gösteri için düzenlenen çiftler maçlarında birbirlerine rakip olan ikili, ilk defa kortun aynı yarısında mücadele ettikleri Laver Cup'ta rakiplerini 6-4, 1-6, 10/5 ile geçti.

Her iki tenisçi de kortta büyük keyif aldıklarını vurgularken Nadal, "İnanılmaz bir duyguydu. Seyircinin desteği bize eşsiz bir an yaşattı." diye konuştu.

Turnuvanın ilk gününde alınan galibiyetler 1, ikinci gününde alınan galibiyetler 2 puan getirirken kazanan takım, yarın oynanacak her biri 3 puan değerindeki karşılaşmalarla belirlenecek.

Turnuvanın son gününe girilirken Avrupa takımı, Dünya takımı karşısında 9-3 üstün bulunuyor.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net