Yaşadığı kalça sakatlığından dolayı, Wimbledon çeyrek finalinde Sam Querrey'e kaybettiği maçtan sonra sezonu kapattığını açıklayan Andy Murray, kortlara Glasgow'da Federer ile oynayacağı yardım maçı ile dönüş yapmaya hazırlanıyor.

Bu sene Nisan ayında üçüncüsü düzenlenen "Afrika İçin Maç" isimli yardım organizasyonunda İsviçre'nin Zürih kentinde korta çıkan ikili bu sefer Unicef için kortta ter dökecekler. İkilinin Afrika'daki maçında Federer 6-3 ve 7-6'lık setlerle Murray'i mağlup etmiş ancak skordan çok ikilinin yaşattığı eğlenceli dakikalar akıllarda kalmıştı.

Organizasyonda ev sahibi sıfatı ile boy gösterecek Andy Murray heyecanını "Geçen sene çok harika bir organizasyon olmuş ve çok büyük rakamlar toplanmıştı, umarım bu sene daha da güzel bir organizasyon olacak. Federer ile ilk kez İskoçya'da oynayacak olmaktan dolayı çok mutluyum, kendisi de bu sayede İskoç seyircilerin tenise olan tutkusunu daha yakından görme şansına sahip olacak" sözleriyle ifade etti.

Britanyalı tenisçi Andy Murray bu sene Avustralya Açık'a son 16 turunda, Roland Garros'a yarı finalde, Wimbledon'a ise çeyrek finalde veda etmiş ardından da sezonu kapattığını açıklamıştı.

Roger Federer ise kariyerinin en iyi yıllarından birini geçirdiği sezonu Avustralya Açık ve Wimbledon şampiyonluğu ile kapatarak Grand Slam sayısını 19'a çıkarmış, Amerika Açık'a ise çeyrek finalde veda etmişti.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net