Turnuvaya kötü başlayan ve bir ara çekileceği dedikoduları dahi çıkan Federer sorunsuz bir şekilde yola devam ediyor. Arthur Ashe'in kapanış maçında sahne alan ekselansları daha önceki 11 randevularında hiç mağlup olmadığı ve yalnızca 3 set kaybettiği Kohlschreiber'e yine geçit vermedi ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Maç boyunca servislerinde son derece etkili bir görüntü çizen ve rakibine servis kırma puanı dahi göstermeyen dünya 3 numarası 1 saat 51 dakika sonunda set kaybetmeden maça nokta koydu ve Grand Slam'lerdeki 51.çeyrek finaline yükseldi.

Baştan sona üstün oynadığı maçta 39 winner ve 20 basit hata kaydeden İsviçreli rakete karşılık Alman Kohlschreiber 19 winner ve 33 basit hata ile maçı tamamladı.

Maçtan sonraki röportajında turnuvada ilk defa servis oyunu kaybetmediğine vurgu yapan Federer, bu istatistiği için "İleriki turlar için büyük bir adım" ifadelerini kullandı.

-DEL POTRO MUCİZESİ

Öte yandan Grandstand kortunda Federer'in çeyrek finaldeki rakibinin belirlendiği maçta Del Potro rüzgarı esti.

Dominic Thiem karşısında ilk iki sette toplam 29 basit hata yapan, ace kaydedemeyen ve hastalık emareleri gösteren 2009 şampiyonu, setlerde 6-1, 6-2 geri düştükten sonra inanılmaz bir geri dönüşe imza attı. Kortta adeta Davis Cup atmosferi yaratan seyircilerin de desteğini arkasına alan Delpo, üçüncü setle birlikte bir anlamda maça yeniden başladı. İki defa servis kırdığı üçüncü seti 6-1 ile hanesine yazdıran, iki maç puanı çevirdiği dördüncü sette ise tie-break ile gülen Arjantinli, büyük bir heyecana sahne olan final setinin 10.oyununda bulduğu ikinci maç puanında Thiem'in çift hatası ile geri dönüşünü tamamladı ve 5.kez Amerika Açık'ta çeyrek finale yükselmeyi başardı. Rakibinin itiraz hakkı kalmadığı için maç sayısı topunda kendi itiraz hakkını kullanan Arjantinli, tenis tarihine geçecek bir harekete de imza atmış oldu.

Bu galibiyetle birlikte Del Potro slamlerde ilk kez 2-0'dan geri gelerek maç kazanırken, Dominic Thiem ise ilk kez 2-0'dan maç kaybetmiş oldu.

Turnuvanın şimdiye kadarki en güzel maçına sahne olan mücadelede 3 saat 37 dakikada zafere uzanan 2009 şampiyonu maçı 31 winner ve 59 basit hata ile tamamlarken, Avusturyalı Thiem'in 51 winnerı maçı kazanmasına yetmedi.

Destansı galibiyetinden sonra konuşan Arjantinli raket "İkinci sette çekilmeyi düşündüm, çünkü artık nefes alamaz hale gelmiştim, ama mücadeleye devam ettim ve kariyerimdeki en epik maçlardan birini oynadım" ifadelerini kullanırken, kendisini tekrar maça sokan seyirciye de özel olarak teşekkür etti ve "Bugün sizin sayenizde turnuvada devam edebiliyorum" mesajını yolladı.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net