Çim kort sezonunu ATP Stuttgart şampiyonluğu ile açan Federer, 10.şampiyonluk parolası ile geldiği Halle turnuvasında da yoluna devam ediyor. İkinci tur maçında Fransız tenisçi Benoit Paire ile karşı karşıya gelen dünya 1 numarası iki maç puanı çevirerek kazandığı mücadele sonrasında adını son 8 tenisçi arasına yazdırdı.

Dengede geçen ilk seti tek servis kırma avantajı ile 6-3 hanesine yazdıran Federer karşısında Paire bir ara 4-0 öne fırladığı ikinci seti bu kez 6-3 ile kazanan taraf olurken, hem Federer'e karşı kariyerindeki ilk setini kazandı hem de maçı final setine götürmeyi başardı.

Tie-breake giden final setinde iki maç puanı çeviren dünya 1 numarası, bulduğu üçüncü maç puanında fırsatı geri çevirmedi ve 2 saat sonunda maça nokta koydu. 10. şampiyonluğunu aradığı turnuvada bir kez daha son 8 arasına adını yazdıran ekselansları bu sonuçla birlikte çim kortlardaki üstüste 18.galibiyetini de elde etmiş oldu.

Çimde toplam 170 galibiyeti bulunan ve bu rekoru Jimmy Connors ile birlikte paylaşan Roger Federer, bir maç daha kazanması halinde en fazla çim kort galibiyeti alan tenisçi unvanının da tek başına sahibi olacak.

İsviçreli raket çeyrek finalde Avustralyalı Matthew Ebden ile oynayacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net