Mücadeleden çekinmeyen, tenis dünyasında teknik stilin sadeliğini temsil eden Roger Federer, çırak rolünde ekrana geldiği filmde, şef Davide Oldani karşısında ustalığını spordan günlük yaşama taşıyor.

Çok farklı gelenekleri ve gastronomi kültürleri olan pek çok ülkeye seyahat ettiğini söyleyen İsviçreli şampiyon yaşadığı deneyimle ilgili itiraflarda bulundu. Stil ikonu ve iyi yemek tutkusuyla bilinen Roger Federer yemek yapmaya aşina olmadığını söyleyerek; "Makarna her zaman benim referans noktalarımdan biri olmaya devam ediyor. Küçüklüğümden beri yiyorum ve muhteşem bir yemek olduğunu düşünüyorum. Ama nasıl pişirileceğini bilmiyorum. İşin doğrusu, söz konusu yemek yapmak olduğunda mükemmel değilim" itirafında bulundu.

Ocak ayında ülkemizde de ekranlara gelecek ustaların kapışmasında, mutfakta Federer'in şefliğini üstlenen Davide Oldan ise "Bir şampiyonu hemen tanıyabiliyorsunuz; ne yaparsa yapsın, kendini her şeyiyle o işe adıyor. Roger ile reklam filminde mutfakta yarışmak gerçekten çok keyifliydi." şeklinde konuştu.

Uzun ve parlak kariyeri boyunca sayısız rekora imza atan, dünya sıralamasında 302 hafta ile en uzun süre birinciliği elinde tutan, 91 kupa sahibi ve en çok Slam şampiyonluğu yaşayan raket olan Roger Federer, böylesine yüksek bir başarı düzeyinde hiçbir şeyin şansa bırakılmaması ve özellikle diyetin kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çekerken, ''Doğru beslenme, başarımda temel bir rol oynuyor. Makarna, beslenme ihtiyaçlarımla lezzetli yemekler yeme isteğimi mükemmel bir şekilde dengeliyor" dedi.

Efsane Roger Federer, dinlenme, seyahat ve çeşitli etkinliklerle geçirdiği yaz aylarının ardından, 2018 tenis sezonunda Avustralya Açık ve Wimbledon'daki ''son şampiyon'' unvanlarını korumak için mücadele edecek.