Kariyerinde ilk kez sezon sonu finallerinde boy gösteren Jack Sock'u set vermeden deviren Federer grup karşılaşmalarına galibiyetle başlarken aynı zamanda da bu turnuvadaki toplamda 53. galibiyetine imza attı.

Maçın açılış setine servis kırarak başlayan ve elde ettiği bu avantajını set boyunca koruyan dünya 2 numarası sete 6-4 ile nokta koydu.

İlk sette olduğu gibi ikinci sette de servislerinde sorun yaşamayan ve maç boyu rakibine servis kırma puanı dahi göstermeyen İsviçreli, bu sette bulduğu 5 servis kırma puanından da yararlanamayınca set tie-break'e gitti. Tie-break'te tecrübesi ile sonuca gitmeyi başaran 36 yaşındaki raket sezondaki 50. galibiyetini elde etti.

Boris Becker grubuna galibiyetle başlayan Federer maçı 14 winner 13 basit hata ile tamamlarken, kariyerinin ilk sezon sonu turnuvasını oynayan Amerikalı Jack Sock ise 12 winner 18 basit hata kaydetti.

Maçın ardından konuşan Federer turnuvaya iyi başladığını ve kalan kısımda da işlerin bu şekilde devam etmesini umduğunu belirtirken, zorlandığı ikinci set için ise "Çok sert bir set oldu, set içerisinde bazı fırsatlar geldi ancak değerlendiremedim, ama bir şekilde maçı bu noktada bitirebildiğim için mutluyum" ifadelerini kullandı.

Boris Becker grubunda bir sonraki maç Alexander Zverev ile Marin Cilic arasında olacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net