Federer Avustralya Açık yürüyüşüne set kaybetmeden devam ediyor. Rod Laver Arena'da günün kapanış maçında sahne alan dünya 2 numarası, ilk iki turda olduğu gibi 3.tur maçında da set kaybı yaşamadı ve turnuvadaki üstüste 10.galibiyetine imza atarak son 16 tenisçi arasına ismini yazdırdı.

İlk iki sette rakibine servis kırma puanı dahi göstermeyen ve bu setleri 6-2 ve 7-5 ile hanesine yazdıran İsviçreli maestro son sette biraz ritminden uzaklaşsa da bu seti de 6-4 kazanarak yoluna devam etmeyi başardı.

Karşılaşmayı 28 basit hata ve 42 winner ile tamamlayan Federer karşısında Gasquet ise 16 basit hata ve 27 winner ile mücadele etti.

Geçen sene kazandığı Grand Slam kupaları ile birlikte şampiyonluk sayısını 19'a yükselten ve Avustralya'da 20.kupasını arayan Federer, Gasquet'ye karşı 19.maçında 17.galibiyetini alırken, Gasquet ise Avustralya Açık'a üstüste üçüncü defa 3.turda veda etmek zorunda kaldı.

Maç sonu röportajında iyi oynadığını ve kazandığı için mutlu olduğunu söyleyen dünya eski 1 numarası "Kendimi çok daha formda ve zinde hissediyorum" dedi. Bir sonraki turda karşılaşacağı genç rakibi Martin Fucsovics hakkında da görüş bildiren Federer "Kendisi ile İsviçre'de antrenman yapmıştım, çok sıkı çalışan, baseline'de çok iyi vuruşlara sahip bir isim, onun tenisini biraz olsun bildiğim için şanslı hissediyorum kendimi" ifadelerini kullandı.

İsviçreli dünya 2 numarası Grand Slam'lerdeki 51.çeyrek finali için, Fucsovics ise ilk Avustralya Açık turnuvasındaki ilk Grand Slam çeyrek finali için Pazartesi günü bir kez daha Melbourne kortlarında olacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net