Fed Cup finalinde Avustralya'yı, Kristina Mladenovic ve Caroline Garcia'nın çiftler galibiyetiyle 3-2 geçen Fransa üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. 

Serinin, ilk gün aldıkları galibiyetlerle eşitliği sağlayan Kristina Mladenovic ve Ashleigh Barty'yi karşı karşıya getiren üçüncü maçında kazanan taraf 2-6, 6-4, 7-6(1)'lık setlerle Fransız raket oldu.

Seriye ev sahipliği yapan Avustralya'nın Perth kentini öven Mladenovic, "Harika bir kort. 13.000 seyirci önünde dünya 1 numarasını mağlup etmek bir rüyanın gerçekleşmesi gibi." diye konuştu.

Ash Barty'nin ise Fed Cup'ta 2017'den bu yana süren 15 maçlık galibiyet serisi sona ererken, dünya 1 numarası evinde ilk defa kaybetti.

Günün ikinci maçında ise bu yıl Avustralya adına oynamaya başlayan Ajla Tomljanovic, Fransa'da daha önce duyurulan Caroline Garcia yerine maça çıkan Pauline Parmentier'yi 6-4, 7-5 ile geçerek seriyi beşinci maça uzattı.

Son beş yılda dördüncü kez beşinci maça uzayan seride Ash Barty ve Samantha Stosur'a karşı güçlerini birleştiren Kristina Mladenovic ve Caroline Garcia tandemi 19 puan vuruşu kaydettikleri mücadelede rakiplerini 6-4, 6-3'lük setlerle mağlup ederek Fransa'yı şampiyonluğa taşıdı.

Böylelikle çiftlerde dünya 2 numarası olan Kristina Mladenovic, Rusya adına 2004'te Anastasia Myskina, 2005'te ise Elena Dementieva ve Amerika adına 2017'de Coco Vandeweghe'den sonra ülkesine Fed Cup finalinde 3 puan kazandıran dördüncü raket oldu.

Oyunculuk kariyerinde çıktığı 10 finali kaybeden Fransız Julien Bennetau ise ilk koçluk deneyiminde Fransa çalıştırıcısı olarak çıktığı ilk finali kazanmayı başardı.

2016'da yine Kristina Mladenovic ve Caroline Garcia'nın mücadeleleriyle final gören Fransa da 1997 ve 2003'ten sonra üçüncü Fed Cup şampiyonluğunu elde etti.