Avustralya ve Fransa arasında oynanan 2019 Fed Cup final serisinde ilk gün, Kristina Mladenovic ve Ashleigh Barty'nin rakipleri karşısında rahat elde ettiği tekler galibiyetleriyle 1-1 geçildi.

Avustralya'nın Perth kentinde düzenlenen serinin ilk karşılaşmasında Avustralyalı Ajla Tomljanovic'i 6-1, 6-1 ile geçen Kristina Mladenovic Fransa'yı 1-0 öne geçirdi.

İlk servislerinden %83 ile puan çıkaran Mladenovic, 1 saat 12 dakika süren mücadele boyunca rakibinin servisini altı defa kırdı.

Günün ikinci maçında ise WTA Finalleri şampiyonluğuyla gelen dünya 1 numarası Ashleigh Barty ise Fransız Caroline Garcia'yı 6-0, 6-0 ile geçerek seriye eşitliği getirdi.

Karşılaşmada 8 ace kaydeden Barty, ilk servislerinden %90 ile puan çıkardı. rakibine puan vuruşlarında 15-3 üstünlük kuran Avustralyalı raket, hanesine 9 basit hata yazdırırken, Garcia ise 16 basit hata yaptı.

2017'den bu yana yenilmediği Fed Cup'ta galibiyet serisini 15 maça çıkaran ve turnuva tarihinde final serisinde 'double bagel' yapan ilk raket olan Barty karşılaşmayı, "Muhtemelen hayatımın en iyi maçıydı" diye anlattı.

Fed Cup final serisine yarın iki tekler ve gerek duyulması halinde bir çiftler maçıyla devam edilecek.