Roland Garros elemelerinde korta çıkan dünya 178 numarası Çağla Büyükakçay, birinci turda karşılaştığı 19 yaşındaki Rus raket Anna Blinkova'ya 6-3, 6-2'lik skorla mağlup oldu.

Rakibinin servisini kırıp maça 2-0 ile giriş yapan Türkiye 1 numarası, iyi başlangıcını setin kalan bölümüne yansıtamadı ve üst üste kırdırdığı dört servis neticesinde seti 6-3 ile yitirdi.

İkinci setin başında ise maça tutunma adına etkili return'lerle oyuna giren milli raket, rakibinin servisinde 0-40'ı görse de break avantajını yakalayamadı. Hemen ardından servislerine de tutunamayan Çağla, üç kez servis kırdığı seti 6-2 kaybederken, favori grand slam turnuvası Roland Garros'a da erken veda etti.

Turdaki dört grand slam'de de en az 1 kez ana tablo oynayan Büyükakçay, en iyi performans sergilediği yer olan Paris toprağında iki kez ikinci tura yükselirken, 2016'da Anastasia Pavlyuchenkova ve 2017'de ise Petra Kvitova ile karşılaşmıştı.

Son olarak TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta Maria Sakkari'ye kaybederek sezonun ikinci grand slam'ine ayak basan Çağla Büyükakçay, oynadığı son 10 maçta sadece üç kez korttan galip ayrılabildi.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net