Bu hafta sonu Estoril ve Münih'de gerçekleşen ATP ve Prag'da düzenlenen WTA turnuvaları finalleri ev sahibi raketlerin şampiyonluğuna sahne oldu.

İki kez Wimbledon şampiyonu Çek raket Petra Kvitova, bir set geriye düştüğü mücadelede Mihaela Buzarnescu'yu 4-6, 6-2, 6-3'lük setlerle mağlup ederek kariyerinin 23. WTA şampiyonluğuna ulaştı.

Böylelikle dokuzuncusu düzenlenen Prag Açık'ta altıncı kez bir Çek raket şampiyonluğu elde etmiş oldu. Prag'da daha önce Lucie Hradecka, Lucie Safarova ve Karolina Pliskova kupaya uzanan Çek raketler olmuşlardı.

Estoril'de düzenlenen ATP turnuvasındaysa Portekizli Joao Sousa, Frances Tiafoe'yu 6-4 biten iki setle geçerek şampiyonluğa ulaştı. Kariyerinin üçüncü ATP şampiyonluğunu elde eden dünya 68 numarası Sousa, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Estoril Açık'ta zafere ulaşan ilk Portekizli raket oldu.

Münih'te düzenlenen ATP turnuvası BMW Açık'ta ise Almanlar iki tenisçilerinin finale kalmasıyla sevindi. Finalde Philipp Kohlschreiber'i 6-3, 6-3 mağlup eden Alexander Zverev kupaya uzanan taraf oldu. 

Bu yıl 103. kez düzenlenen turnuvada Zverev geçtiğimiz yıl da şampiyonluğa ulaşmış, yine Almanya'da düzenlenen Wimbledon öncesi turnuvası Halle Açık'ta ise 2016'da vatandaşı Florian Mayer'a, 2017'de ise Roger Federer'e finalde mağlup olmuştu.

Yavuz Yavuz / Tenis Dünyası