Ev sahibi olarak mücadele veren Avustralyalılar, başarılı geçen ilk günün ardından istediğini bulamadı. Toplam sekiz Avustralyalı raketin ter döktüğü ikinci günde altı isim turnuvaya veda etti.

Erkekler tenisinin en yetenekli oyuncularından biri olarak kabul edilen Nick Kyrgios, Milos Raonic'ten set alamadı. Kanadalı'ya 6-4, 7-6, 6-4'lük üç set sonunda boyun eğen yaramaz çocuk Kyrgios, altıncı kez ana tablo mücadelesi verdiği Avustralya Açık'a ilk defa açılış turunda veda etti. Geçtiğimiz hafta dört yıl aranın ardından sıralamada ilk 50 dışına çıkan Kyrgios, bu sonuçla birlikte canlı sıralamada 67. basamağa kadar geriledi. Elemelerden ana tablonu biletini alan Thanasi Kokkinakis ise ğöğüs rahatsızlığıyla sebebiyle maçı tamamlayamadı. Sakatlıklardan bir türlü yakası kurtulmayan 23 yaşındaki oyuncu, Taro Daniel önünde 7-5, 2-4 öndeyken maçtan çekilmek zorunda kaldı.

Kadınlarda korta çıkan ev sahibi ülkenin dört oyuncusu da turnuvayı erken tamamladı. 18 yaşındaki genç oyuncu Destanee Aiava, 17 numaralı seribaşı Madison Keys karşısında varlık gösteremezken, Rus asıllı Daria Gavrilova da Tamara Zidansek'e iki set sonunda boyun eğdi. Eski Koza WOS oyuncusu Dayana Yastremska, ilk slam ana tablo galibiyetini Avustralya'ya son slam kupasını getiren Samantha Stosur'u 7-5, 6-2'yle yenerek elde etti. 35 yaşındaki Stosur, Avustralya Açık'a üst üste dördüncü kez ilk turda veda etti. İki hafta önce Brisbanne'de devirdiği Johanna Konta'ya 7-6, 2-6, 7-6'yla kaybeden Ajla Tomljanovic da vatandaşlarına ayak uydurdu.

Avustralyalıları sevindiren isimler, aldıkları wildcard'ın hakkını veren Alex Bold ve Alexei Popyrin oldu. İlk seti 6-4 kaybeden Bold, maçın devamında ağırlığını koydu ve 6-3, 6-2, 6-2 ile hanesine yazdırdığı setlerle Jack Sock'u turnuva dışına itti. İlk defa slam sahnesine çıkan 19 yaşındaki Popyrin ise Mischa Zverev'i üç sette mağlup etmeyi başardı. İlk slam ana tablo galibiyetlerini kendi seyircileri önünde yaşayan Bold, Gilles Simon; Popyrin ise Dominic Thiem karşısında üçüncü tur bileti arayacak.