Indian Wells'te, üst düzey bir mücadeleye sahne olan ikinci tur mücadelesinde Victoria Azarenka'yı 7-5, 6-3'lük iki sette mağlup eden Serena Williams adını bir üst tura yazdırdı.

İki eski Indian Wells şampiyonunun, 2016'daki final mücadelelerinden sonraki ilk karşılaşmaları olan maç 2 saat 6 dakika sürdü ve büyük bir heyecana sahne oldu.

Karşılaşma boyunca dünya 48 numarası Belaruslu raketin, rakibinin 45 basit hatasına karşılık 24 basit hata yapmasına karşılık 23 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Serena Williams, Azarenka'nın 25 puan vuruşuna 39 winner kaydederek cevap verdi.

Dünya eski 1 numarası rakibine karşı 22. karşılaşmalarında 18. galibiyetini elde eden Serena Williams, "Her şey profesyonel davranmakta, kortta olmayı istemekte ve orada kalmaya devam etmekte bitiyor. Bence bugün en kritik şey buydu." diye konuştu.

Serena Williams üçüncü turda bir başka dünya eski 1 numarası, İspanyol Garbine Muguruza ile karşı karşıya gelecek.

Günün öne çıkan bir diğer karşılaşmasındaysa 6 numaralı seri başı Elina Svitolina, Sofia Kenin karşısında ilk seti kaybettiği 2 saat 21 dakikalık mücadeleyi 3-6, 7-6(5), 6-4 ile kazanarak üçüncü tura yükseldi.