Wimbledon 2017’de cumartesi günü çift kadınlar ve çift erkekler kategorilerinde final maçlarına tanıklık ederken, pazar günü oynanan karışık çiftler finaliyle ise turnuvaya nokta konuldu. Final maçlarına çift erkekler finalindeki ‘maraton maç’ damgasını vururken, çift kadınlardaysa Makarova/Vesnina tandemi rahat bir şekilde kupaya uzandı.

Lukasz Kubot/ Marcelo Melo ve Oliver Marach/Mate Pavic ikilisini karşı karşıya getiren çift erkekler final mücadelesinde gülen taraf 5-7, 7-5, 7-6, 3-6, 13-11'lik setler sonunda Kubot/Melo çifti oldu.
İlk sette rakiplerinin servislerinde etkisiz kalan Kubot/Melo ikilisi seti 7-5 kaybetti. İkinci sette ise rakiplerinin servislerinde daha iyi yüzdelerlepuan alan Polonyalı-Brezilyalı tandem bu seti aynı skorla kendi hanelerine yazdırdı.

Rakiplerin birbirlerine servis kırma puanı göstermediği üçüncü seti 7-2’lik bir tie-break oyunuyla kazanan Kubot/Melo çiftinin dördüncü sette ritim düşürmesiyle Marach/Pavic tandemi 6-3’lük skorla setlerde skoru eşitledi.

Final seti ise büyük bir heyecana sahne oldu. Rakiplerin 24. oyuna kadar birbirlerinin servislerini kıramadıkları beşinci sette 13 ace ve 20 winner bulan Kubot/Melo çifti 4 saat 39 dakika süren mücadeleyi noktalayarak kupaya uzandı.

Bu sonuçla her iki oyuncu da ilk Wimbledon çift erkekler kupalarını kaldırırken Marcelo Melo da çiftler dünya klasmanında 1 numaraya yükseldi.

ÇİFTE SİMİT
Çift kadınlar finalindeyse Rus Ekaterina Makarova/Elena Vesnina çifti rahat bir galibiyete imza attı.
Rakipleri Hao-Ching Chan/Monica Niculescu çiftinin altı kez servisini kıran Rus tandem maçı yalnızca 54 dakikada noktaladı.
Bu skor açık dönemde Wimbledon çift kadınlar kategorisi finalinde görülen ilk ‘double bagel’ olurken, bunu başaran son çift 1953’te Shirley Fry ve Doris Hart olmuştu.

KARIŞIKTA HİNGİS RÜZGARI
Wimbledon 2017 karışık çiftler kategorisinde 1 numaralı seri başı olarak mücadele eden Jamie Murray/Martina Hingis çifti, son şampiyonlar Henri Kontinen/Heather Watson ikilisini 6-4’lük iki setle geçerek kupanın sahibi oldu.
Turnuva boyunca set kaybetmeyen iki tenisçi böylelikle kariyerlerinin ikinci Wimbledon karışık çiftler şampiyonluklarını elde etmiş oldular.
Jamie Murray 2007’de bu turnuvayı Jelena Jankovic ile kazanırken, Hingis ise 2015’te Leander Paes’le güçlerini birleştirerek kupanın sahibi olmuştu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net