Dünya sıralamasında ikinci basamakta bulunan Simona Halep, Guangzhou International çeyrek finalinde Denisa Allertova karşısında şok bir mağlubiyet yaşadı. Dünya sıralamasında 74. sırada bulunan rakibine 6-4, 6-3'lük setlerle kaybeden Rumen oyuncu, 1 numaralı seribaşı olarak yer aldığı turnuvada son dörde kalamadı.

Geçen yıl finalde Yuliya Beygelzimer'i yenerek İstanbul'da Lale Kupası'nı kaldıran Allertova, son dönemdeki çıkışını Guangzhou'da da sürdürdü. Çek oyuncu, Amerika Açık birinci turunda da İspanyol Carla Suarez Navarro'yu geçip kariyerinde ilk kez ilk 10 içinde bulunan bir ismi yenmişti. 

İlk sette 5-4'lük üstünlük yakaladıktan sonra peş peşe altı oyun kazanarak ikinci sette 5-1'e ulaşan Denisa Allertova, tecrübeli rakibine dönüş fırsatı vermedi ve backhand winner'la bitirdiği ikinci seti de 6-3 ile hanesine yazdırdı. 

Allertova şampiyonluk sonrası duygularını, "Simona Halep gibi büyük bir oyuncuyu yendiğim için inanılmaz duygular içindeyim. Her puan için savaştım ve sadece kendi oyunuma konsantre oldum. Bu işe yaradı ve çok mutluyum" sözleriyle anlattı.

Bu sezon tüm Grand Slam turnuvalarında ikinci tur gören 22 yaşındaki Allertova, yarı finalde 3 numaralı seribaşı Sara Errani ile eşleşti. Errani, ev sahibi ülkeden Saisai Zheng'i 6-1, 6-0'la sürklase etti. 

Guangzhou'daki diğer yarı final ise Monica Niculescu'yu 6-2, 6-2 ile geçen Yanina Wickmayer ile Svetlana Kuznetsova'yı 6-2, 7-5'le deviren Jelena Jankovic arasında meydana geldi.