2015'ten bu yana Türkiye Tenis Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Cengiz Durmuş, ilk günden bu yana yaptıkları çalışmalarla tenisi herkesin sporu haline getirme projesi doğrultusunda adımlar atıldığını belirtirken, bugün gelinen noktadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ülkemizde az kişinin ulaşabilme ve tanışma imkanı yakaladığı tenis sporunu, inşa edilen tesisler ve düzenlenen organizasyonlarla tüm ülkeye yaydıklarını belirten Cengiz Durmuş, "Bakanlığımız ve sponsorlarımızın da desteğiyle hemen her ilimizdeki tesislerimizle tenisi vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Çalışmalarımız sadece sporcularımız için değil, boş vakitlerini sporla değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız için de sürüyor. Ama bunun yanında ulusal ve uluslararası turnuvalarla da dikkatleri tenisin üzerine çekiyoruz. Doğu Ligi bu anlamda başarıya ulaşan çok ciddi bir projemiz. Doğu Ligi'nin yanı sıra İç Anadolu ve Karadeniz'de de bölgesel tenis ligleri oynanıyor. Tenisin Türkiye'ye yayılabilmesi, zengin sporu algısından kurtulabilmesi adına çok önemli adımlar atıyoruz." dedi.

Başkan Durmuş, Türkiye'nin tenis ülkesi olarak anılmasını sağlamanın en büyük hedefleri olduğunu da vurgularken, sözlerine "Her geçen gün bir kademe daha yukarı çıkıyoruz. Biz hep ilerleyeceğiz, çalışmalarımızı artıracağız, büyüyeceğiz. Ta ki dünya çapında sporcular yetiştirip 'Türkiye tenis ülkesidir, dünya tarafından bilinir tenis sporcularına sahiptir.' görüşünü herkesin kabullenmesini sağlayana kadar." şeklinde devam etti.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜKLERİ TENİS LİGİ'NE

Başkan Durmuş, açıklamaları arasında gelecek yıldan itibaren hayata geçirilmesi planlanan Türkiye Tenis Ligi'ne de değindi.

Türk sporunun "Dört büyükleri" Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'u da tenise dahil etmek istediklerini belirten Başkan Durmuş, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile görüştüklerini dile getirirken, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile de bir araya gelip bir mutabakata varmak istediklerini söyledi.

Yürüttükleri projelerden sağlanan güvenle tenis camiası tarafından mali genel kurulda takdir gören Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, kendilerine duyulan güven sebebiyle gündeme getirilen her maddenin oy birliği ile kabul edildiğinin de altını çizdi.