Avustralya Açık birinci turunda, 3 saate yaklaşan çekişmeli mücadelede Alman Andrea Petkovic, 27 numaralı seri başı Petra Kvitova'yı 6-3, 4-6, 10-8'lik setlerle geçti.

2 kez Wimbledon şampiyonu dünya eski 2 numarasını 2011'den bu yana yenemeyen Petkovic, ilk iki set paylaşıldıktan sonra final setinde 4-0 öne geçmesine karşın üstünlüğünü koruyamadı. Buna karşın 10. oyunda 3 maç sayısı elde etmeyi başaran Alman raket, bunları değerlendiremedi.

Daha sonra servis kıran Kvitova 6-5 öne geçse de maçı noktalayamadı ve 10-8 biten final seti sonucunda ikinci tura yükselen taraf Andrea Petkovic oldu.

Kısa puanların öne çıktığı mücadelede Çek Kvitova 5 ace ve 44 puan vuruşu kaydetse de turnuvaya veda etmekten kurtulamadı.

Günün öne çıkan diğer mücadelelerindeyse dünya 1 numarası olarak ilk Grand Slam mücadelesine çıkan Simona Halep turnuvaya wild card ile katılan Destanee Aiava'yı ilk sette zorlansa da 7-6(5), 6-1 ile geçerken, Maria Sharapova rakibi Tatjana Maria'yı, Caroline Garcia ise Carina Witthoeft'i set vermeden geçerek ikinci tura yükseldi.

Geçtiğimiz yıl burada gördüğü yarı finalle dikkatleri üzerine çeken 35 yaşındaki Mirjana Lucic-Baroni Shelby Rogers'ı 7-6(6), 5-7, 6-2 ile mağlup ederken Johanna Konta da ABD'li Madison Brengle'ı set vermeden mağlup etti.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net